Skip to main content

Ο Γυφτόπουλος, ο Μητσοτάκης, ο Τζιτζικώστας και τα τρία σημεία...

Τι σηματοδοτεί τελικά η επιλογή του Αντώνη Γυφτόπολου για την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης.

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως και σε λίγο βγαίνει και η σχετική ανακοίνωση, η πληροφορία που μετέδωσε η Voria.gr για τον διάδοχο της Βίκυς Ευταξά στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Ο Αντώνης Γυφτόπουλος είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας, του ανώτερου κομματικού οργάνου στη Θεσσαλονίκη, ενώ επίκεινται και άλλες πολλές αλλαγές στα όργανα και τις γραμματείες, τις οποίες θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η επιλογή Γυφτόπουλου αποτελεί ξεκάθαρο πολιτικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε για την ηγεσία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τον στενό συνεργάτη, φίλο και κουμπάρο του περιφερειάρχη, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Η τοποθέτηση Γυφτόπουλου στη θέση της στενής συνεργάτιδας του προέδρου της ΝΔ, Βίκυς Ευταξά σηματοδοτεί αφενός την αναγνώριση από τον κ. Μητσοτάκη της δύναμης και της επιρροής Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα, αφετέρου την καλή σχέση μεταξύ των δυο ανδρών.