Skip to main content

Ο «ανεπιθύμητος» Ερντογάν και η αριθμητική Βαμβακούλα

Οι προσαγωγές πολιτών στην Κομοτηνή λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν και η αριθμητική Βαμβακούλα που λανσάρει ο Γαβρόγλου.

Παραμονές της επίσκεψης του Ερντογάν στην Κομοτηνή, η Αστυνομία προσήγαγε τρεις πολίτες, που κολλούσαν αφίσες με την ένδειξη «Ανεπιθύμητος», σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε βάρος των τριών διενεργείται προανάκριση για το αδίκημα της προσβολής αρχηγού ξένου κράτους Άρθρο 153 Ποινικού Κώδικα), για το οποίο αδίκημα προβλέπεται ποινή φυλάκισης.

Ο όρος «Ανεπιθύμητος» για τον Ερντογάν, προμηνύει φυλάκιση; Κι εγώ τον χρησιμοποιώ και επιχειρηματολογώ γιατί είναι ανεπιθύμητος. Να έρθω τώρα στην Αστυνομία για σύλληψη, ή να περιμένω να με συλλάβουν; Νάρθουν όμως πολλοί αστυνομικοί, επειδή είμαστε πολλά εκατομμύρια Έλληνες, που έχουμε το ίδιο αίτημα. Χωρούν οι φυλακές;

[Για προσβολή του ελληνισμού θα παραπεμφθεί ποτέ κάποιος;]

Δεν κρύβονται οι αντιδημοκρατικές ιδεοληψίες τους. Ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης έστειλε εγκύκλιο με θέμα "Οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια των συνεντεύξεων", προς τους προέδρους των Επιτροπών Πολιτογράφησης.

Στους αιτούντες την υπηκοότητα πρέπει να ρωτούν και για τις… κομματικές τοποθετήσεις τους. Αυτό τι σημαίνει τώρα; Αν κάποιος πήγε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, του χορηγούν άσυλο, ενώ αν πήγε σε παρόμοια της Ν.Δ. τον βάζουν στο πρώτο αεροπλάνο και πίσω στην χώρα του;

Μήπως πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Μπαλτσιώτης το σκεπτικό του; [Θυμίζω, ότι ο ίδιος αναφέρεται στα Σκόπια με τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας", κάνει λόγο για "τουρκική μειονότητα" στη Θράκη, αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων και θέτει ζήτημα Τσάμηδων και Τσαμουριάς, υπέρ τους].

Δεν ήταν φαίνεται σύμπτωση η αριθμητική Βαμβακούλα που χρησιμοποίησε ο Κ. Γαβρόγλου, που συγκρότησε μια τριμελή επιτροπή από... πέντε μέλη, αφού συγκρότησε επίσης και μια πενταμελή επιτροπή με οχτώ μέλη και άλλη μια τριμελή με τέσσερα μέλη.

Απάντησε ο κ. Γαβρόγλου με συριζαίικο τρόπο, που δεν βγάζεις άκρη, αλλά του δόθηκε η ευκαιρία, όπως συνηθίζουν, να επιτεθούνεί σε όσους το σχολίασαν. Μόνο που δόθηκε επίσης η ευκαιρία να προσεχθεί, από τον κ. Μαυρωτά, ότι στο ίδιο ΦΕΚ, στην Επιτροπή Ενστάσεων εναντίον των αποφάσεων της κάθε Επιτροπής Αξιολόγησης, συμμετέχουν τα ίδια μέλη με αυτά των επιτροπών αξιολόγησης!

Δηλαδή θα κρίνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις τους. Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η απόσπαση "ημετέρων" εκπαιδευτικών για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, ειδικά μάλιστα σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη.

Η έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία θα έχει ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου, αλλά προς το παρόν είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για τον αριθμό των Ρώσων τους οποίους θα θίξουν οι νέες κυρώσεις, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν

Γιατί έχω την αίσθηση ότι θα περιλαμβάνει και πρόσωπα που επιχειρούν στην Ελλάδα, και θα μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα; Μήπως, επειδή είναι μεγάλη η επιμονή του Αμερικανού Πρεσβευτή στην Αθήνα, για ύπαρξη ρωσικών κεφαλαίων στον ΟΛΘ;

Έγραψε ο Βιλάμοβιτς: «Η Ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει το προσόν να μην έπαψε ποτέ να είναι η μητέρα του πολιτισμού» [Αυτά τα έγραψε πριν γνωρίσει τους τελευταίους υπουργούς Πολιτισμού].