Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Ψευδαίσθηση ότι μετά το ΟΧΙ θα υπάρξει καλύτερο πακέτο

Η ευρωζώνη δεν μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα μετά από το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Η ευρωζώνη δεν μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα μετά από το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε σημερινές του δηλώσεις.

Χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση» ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο μετά το «ΟΧΙ». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν έχει θέσει στην ευρωζώνη αν δεν είναι πρόθυμη για μεταρρυθμίσεις».

«Τα έγγραφα επί των οποίων καλούνται να αποφασίσουν οι Έλληνες δεν είναι επίσημα», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup. Όπως είπε, το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το αν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν την επώδυνη λιτότητα. «Ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αλλά θα βάλει σε δύσκολη θέση τόσο τη χώρα, όσο και την ίδια την Ευρώπη» υπογράμμισε.

Διευκρίνισε πως πράγματι ορισμένοι υπουργοί στο Eurogroup είχαν τοποθετηθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος, όμως νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή. Το τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, υποστήριξε.

«Οι δομικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι δύσκολο να γεφυρωθούν» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ενώ σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη των πιστωτών στην ελληνική κυβέρνηση έχει χαθεί.