Skip to main content

Νέο μυστήριο με την επίσκεψη του Πούτιν στην Ελλάδα

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το ποιοι επιχειρηματίες θα συνοδεύουν τον Ρώσο πρόεδρο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα αύριο Παρασκευή.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα θα είναι ένα μεγάλο μυστήριο, μέχρι και αύριο το πρωί, που θα πραγματοποιηθεί (σσ σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα). Ποιο είναι το νέο θέμα που έχει δημιουργηθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή; Η αποστολή που θα τον συνοδεύει.

Μαθαίνουμε ότι «κόπηκαν» οι επιχειρηματίες, σχεδόν στο σύνολο τους, εννοείται κατόπιν απόφασης του ίδιου του Ρώσου προέδρου. Αυτό που έγινε γνωστό, μόλις, σήμερα είναι ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα υπογράψουν συμφωνία για την προμήθεια αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών.

Με τον κ.Πούτιν αναμένεται να έρθουν ο κ.Μίλερ της Gazprom και ενδεχομένως ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Πούτιν πριν πάει στο Αγιο Ορος δέχθηκε να περάσει για μερικές ώρες και από την Αθήνα αποτελεί ένα μεγάλο «δώρο» προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μπορεί να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να «κάνει παιχνίδι» σε διεθνές επίπεδο.