Skip to main content

Νεκροταφείο για αλλόθρησκους προτείνει ο Μπουτάρης-Τι είπε για Ικτίνου

Να διατεθεί ένα μέρος από τα νεκροταφεία «Αναστάσεως του Κυρίου» για ταφές αλλοθρήσκων πρότεινε ο δήμαρχος. Τι είπε για Ικτίνου και πρόστιμα.

Να διατεθεί ένα μέρος από τα νεκροταφεία «Αναστάσεως του Κυρίου» για ταφές αλλοθρήσκων πρότεινε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Όπως ανέφερε, το τελευταίο διάστημα έχουν ταφεί εκεί 6-7 άτομα μουσουλμάνοι. «Ζήτησα  να κάνουν μια εισήγηση ώστε σε μια γωνιά να γινει το μουσουλμανικό - αλλόθρησκο νεκροταφείο» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως «μέχρι τώρα όλοι πηγαίνουν στην Ξάνθη».

Αναφερόμενος στα τραπεζοκαθίσματα τόνισε ότι υπάρχουν περιοχές με συστηματικούς παραβάτες. «Η παραλία έχει πολλά τραπεζοκαθίσματα, είναι όμως καλή η εικόνα της αν εξαιρέσεις 3 – 4 μαγαζιά», σημείωσε.

Για τα πρόστιμα, χαρακτήρισε κακό τον νόμο που υπάρχει. «Εγώ έκανα μια πρόταση προφορική στην ΚΕΔΕ, με τα πρόστιμα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μην τα πληρώνουν ποτέ. Να αφαιρείς την άδεια κοινόχρηστου χωρου και στη συνέχεια την άδεια λειτουργίας. Είσαι συστηματικός παραβατικός, την τέταρτη σ' έκλεισα. Δεν τα πληρώνουν τα πρόστιμα. Αφού σε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, κλείσ' τους τον χώρο. Θα είναι μια εισήγηση που θα κάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει της συζήτησης με διακομματική, θα πάμε μέχρι Αρειο Πάγο» σημείωσε ο δήμαρχος.

Για την υπόθεση της Ικτίνου σημείωσε ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Όπως είπε, «είναι αθώο το μάζεμα των παιδιών, ωστόσο, μετά από τα μεσάνυχτα αρχίζει το περίεργο». «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Πολλά παιδιά μαζεύονται ακόμα και με μέσα στην αυλή της Αγ. Σοφίας. Και ο εγγονός μου είναι μέσα σε αυτά τα παιδιά, ξέρω τι γίνεται θα πρέπει να τους δώσουμε μια διέξοδο. Θα το κοιτάξουμε περισσότερο , δεν είναι όμως απλο το θέμα», τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το ταξίδι στην Αμερική και για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.