Skip to main content

Νέα τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός έφτασε μέχρι την ακτή των Ιμίων (vid)

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πλησίασε στις 11:05 το πρωί στα δύο μέτρα από την ακτή ενός εκ των δύο νήσων Ίμια

Σε άλλη μία προκλητική ενέργεια φαίνεται πως προχώρησε η τουρκική πλευρά, στην «καυτή», το τελευταίο διάστημα, περιοχή των Ιμίων, με την Άγκυρα να συνεχίζει τις προσπάθειές της ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στο ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα, η τουρκική δραστηριότητα αναβαθμίστηκε με την προσέγγιση στα Ίμια ενός περιπολικού σκάφους της Ακτοφυλακής το οποίο έφθασε ως την ακτή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πλησίασε στις 11:05 το πρωί στα δύο μέτρα από την ακτή ενός εκ των δύο νήσων Ίμια. Παρέμεινε εκεί περίπου δέκα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το πλήρωμα φωτογράφισε και μαγνητοσκόπησε τα νησιά. Την όλη δραστηριότητα παρακολουθούσε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού από την Καλόλιμνο, σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην περιοχή παραμένουν σκάφη και των δύο χωρών.

Τα τουρκικά μέσα δημοσιοποίησαν και σχετικό βίντεο από την προσέγγιση: