Skip to main content

ΝΔ: Έξαρση της ανομίας στη δημόσια διοίκηση με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημόσια διοίκηση δεν έχει τελειωμό, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Για «έξαρση της ανομίας στη δημόσια διοίκηση με ευθύνη της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς, «ένα νέο κύμα χιλιάδων επίορκων είναι έτοιμο να επανέλθει στο Δημόσιο, την ίδια στιγμή που νέοι και προσοντούχοι άνθρωποι αγωνίζονται για μια θέση εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

«Στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου φορολογικής επιδρομής στα εισοδήματα των πολιτών, βιώνουμε την προσπάθεια ολοκληρωτικής απαξίωσης και του θεσμού της δημόσιας διοίκησης. Τελευταίο κρούσμα, η ανοχή στην ανομία και το χάιδεμα των επίορκων του Δημοσίου. Οι διατάξεις Κατρούγκαλου, το 2015, οι οποίες επανέφεραν το πειθαρχικό δίκαιο στην προ του 2012 κατάσταση έχουν μέχρι σήμερα καταστροφικές συνέπειες» σημειώνει ο τομεάρχης της Ν.Δ. επικαλούμενος την Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημόσια διοίκηση δεν έχει τελειωμό. Συμβασιούχοι, ρουσφέτια, μονιμοποιήσεις, επιδόματα, άγρια κομματικοποίηση. Και τώρα επαναφορά, εκ νέου, επίορκων υπαλλήλων και παραγραφή πειθαρχικών παραπτωμάτων» αναφέρει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θυσιάζει τα πάντα «στο βωμό των πρόσκαιρων κομματικών και πελατειακών ωφελειών».