Skip to main content

Μπουγάδα... ειρήνης άπλωσαν μαθητές δημοτικών σχολείων στο Κιλκίς

Οι μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κιλκίς αποτύπωσαν σε ένα μπλουζάκι τι τους κάνει ευτυχισμένους και το άπλωσαν στα σκοινιά της πλατείας

Οι μαθητές του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς άπλωσαν σήμερα την πιο ευωδιαστή μπουγάδα στέλνοντας από την πλατεία Ειρήνης μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Με σημείο εκκίνησης σχολεία της Κύπρου η ακτιβιστική δράση ‘’Απλώνω Ευτυχία Δυναμώνω τη Φλόγα της Καρδιάς’’ στηριγμένη στην ιδέα της Κύπριας εκπαιδευτικού Γεωργίας Σολωμού,εφαρμόζεται από φέτος και στις σχολικές μονάδες της χώρας μας με σκοπό να διδάξει στα παιδιά τις αξίες του εθελοντισμού και της συνεισφοράς.

Ακολουθώντας το παράδειγμά τους οι μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων  του Δήμου Κιλκίς αποτύπωσαν σε ένα μπλουζάκι τι τους κάνει ευτυχισμένους και το άπλωσαν στα σκοινιά της πλατείας. Με τη συμβολική αυτή πράξη έδειξαν ότι βρίσκονται δίπλα στους συνομηλίκους τους που πάσχουν από καρκίνο και ότι ενθαρρύνουν και εμψυχώνουν τον αγώνα τους.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν από τον Δήμο Κιλκίς η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης  Ελένη Πατλάκη.