Skip to main content

Μπουτάρης σε Σπίρτζη: Πλήρωσε τον ΟΑΣΘ, αλλιώς όποιον πάρει ο Χάρος

Δεν μπορεί ο υπουργός Μεταφορών να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια 1,5 εκατομμύρια πολίτες, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αυστηρό μήνυμα στο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Αν και ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα, παρά μόνο να φωνάζει, ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον υπουργό να εκπληρώσει τη συμφωνία στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Υποδομών και Εργασίας.

«Το πρώτο στη σειρά είναι να βγουν τα λεωφορεία στο δρόμο, να δοθούν δυο μηνιάτικα στους εργαζόμενους. Άμεση υποχρέωση του υπουργού είναι να δώσει αυτά τα λεφτά» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Εκείνο που ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη είναι η άμεση καταβολή της υποχρέωσης που υπέγραψαν οι κ.κ. Πέρκα και Νεφελούδης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια 1,5 εκατομμύρια πολίτες. Δώστε τα έξι εκατ. ευρώ που είναι για τα δύο μηνιάτικα. Διαφορετικά μπορούμε να κινηθούμε και νομικά, ήδη ο περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας το έχει ξεκινήσει. Αν δεν καταβάλει τα χρήματα, όποιον πάρει ο Χάρος».

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ένα ψήφισμα και να σταλεί στο υπουργείο. Ο δήμαρχος κατά την παρέμβασή του έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργείου, την ώρα που η πόλη παραμένει σε ομηρία εδώ και δέκα μέρες. Όπως ανέφερε ο κ.Μπουτάρης, ακόμα δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον υπουργό Μεταφορών, ενώ ο περιφερειάρχης κατάφερε να μιλήσει μαζί του. Ανακοίνωσε ότι είχε σήμερα συνάντηση με τους εργαζόμενους τους οποίους πρότεινε να σταματήσουν την επίσχεση και να κάνουν στάση εργασίας, μια ώρα το πρωί και μια ώρα το βράδυ και οι πολίτες να μην κόβουν εισιτήριο.

Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε αύριο σε συνάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. Το προσκλητήριο το απηύθυνε στα επιμελητήρια της πόλης, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο και δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Ο δήμαρχος μίλησε για ένα ενιαίο σύστημα συγκοινωνιών, αναφερόμενος σε λεωφορεία, παράκτια, τραμ και μετρό.

Ανέφερε επίσης τις επαφές με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία θα παρέχει στον δήμο τεχνογνωσία και υποστήριξη και για το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών.