Skip to main content

Μπλερ: Η Βρετανία θα κάνει το «λογικό» και θα ψηφίσει κατά του Brexit

Αν φεύγαμε, αυτό θα δημιουργούσε ένα επίπεδο οικονομικής ανασφάλειας στο μέσο νοικοκυριό, δήλωσε για το brexit o πρώην βρετανός πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ανέφερε ότι πιστεύει πως οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα «κάνουν αυτό που είναι λογικό» και θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν φεύγαμε, αυτό θα δημιουργούσε ένα επίπεδο οικονομικής ανασφάλειας στο μέσο νοικοκυριό που πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως αποτελεί ανόητο ρίσκο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. «Αλλά πρέπει να πω, κοιτάζω αυτές τις μέρες την πολιτική σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται σε μια απρόβλεπτη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Τόνι Μπλερ υπερασπίστηκε την απόφασή του όταν βρισκόταν στην κεφαλή του κράτους, να ανοίξει τότε την πόρτα στους μετανάστες από την ανατολική Ευρώπη, γεγονός που οδήγησε σε μια εισροή που έχει επιφέρει ένα μεγάλο μέρος της βρετανικής εχθρικότητας έναντι της ΕΕ.

«Προσωπικά, δεν νομίζω ότι η μετανάστευση από την ανατολική Ευρώπη ήταν πρόβλημα για τη Βρετανία. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι συνεισφέρουν πολύ περισσότερο σε φορολογία απ' ό,τι παίρνουν από προνόμια. Είναι πολύ εργατικοί άνθρωποι, είναι καλά μέλη της κοινότητάς μας», υποστήριξε.