Skip to main content

Μπαλαούρας: Υποστήκαμε τακτική ήττα με το μνημόνιο

Η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να υπάρχουν μόνο «κακά» μέτρα, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup.

Για τακτική ήττα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, σχολιάζοντας την πορεία της κυβέρνησης σε σχέση με το μνημόνιο, ενώ σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup, δήλωσε ότι ήταν μία συμφωνία συμβιβασμού, συμπληρώνοντας πως τη θεωρεί «και έντιμη αλλά και προωθητική».

«Νομίζω ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να υπάρχουν μόνο «κακά» μέτρα.

«Εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά, ότι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη αυτή δεν την κερδίσαμε, τη χάσαμε. Στην ιστορία συμβαίνουν αυτά, δίνεις μάχες, τις κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε. Υποστήκαμε μια τακτική ήττα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπαλαούρας παρατήρησε ακόμη ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. «Πού τα βρήκαμε;», πρόσθεσε, «Υπάρχει μια υπερφορολόγηση, αλλά χτυπάμε τη φοροδιαφυγή και τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου».