Skip to main content

Μπακογιάννη προς Τουρκία: Επισπεύστε τα έργα στην Παναγία Σουμελά

Για να μπορέσουμε να εορτάσουμε του χρόνου και πάλι τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, υπογραμμίζει σε δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ

Έκκληση στην Άγκυρα να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, απευθύνει με σημερινή της δήλωση η Συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη, βεβαίως, στο θέμα που αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr, για τη μη τέλεση της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της Τραπεζούντας.    

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη στη δήλωσή της, «αναμένουμε από την τουρκική Κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να εορτάσουμε του χρόνου και πάλι στην Παναγία Σουμελά του Πόντου». 

«Δυστυχώς, φέτος η Ορθοδοξία δεν θα εορτάσει τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, λόγω των εργασιών αναστήλωσης που πραγματοποιούν εκεί οι αρμόδιες τουρκικές αρχές», προσθέτει βουλευτής της ΝΔ και τονίζει τη λύπη της για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων.