Skip to main content

Μουζάλας: Αρνητικό το Brexit για τη μετεγκατάσταση προσφύγων

Ο υπουργός εκτιμά ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα επιδράσει αρνητικά στη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα.

Αρνητική εξέλιξη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στην Ε.Ε. χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

«Πριν το Brexit, η θέληση της Ε.Ε. και κυρίως ορισμένων κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, ήταν έστω σε διμερές επίπεδο να μετεγκατασταθούν τουλάχιστον 15 με 20 χιλιάδες πρόσφυγες. Μετά το Brexit όμως δεν μπορώ να εκτιμήσω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» δηλώνει ο κ. Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Παράλληλα, τονίζει πως το υπουργείο δρομολογεί ένα βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη διάλυση μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενός σημαντικού ποσοστού των άτυπων καταυλισμών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, εξηγεί, είναι να υπάρξει καταμερισμός των προσφύγων και μεταναστών στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε καταυλισμούς και διαμερίσματα κάτω των χιλίων ατόμων ανά περιοχή, ώστε να μη δημιουργούνται γκέτο.