Skip to main content

Μοσκοβισί: Το κουαρτέτο μπορεί να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, ενώ είπε ότι η Κομισιόν θεωρεί πως από το δεύτερο εξάμηνο θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, άφησε σήμερα ο Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Οι εκπρόσωποι των θεσμών μπορεί θα μπορεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί και επισήμανε πως οι συζητήσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης προχωρούν καλά σε εποικοδομητικό κλίμα.

«Εάν, όπως πιστεύω, συνεχιστεί αυτή η πρόοδος στο Ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό, τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός των συζητήσεων.

Γενικότερα για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν θεωρεί πως από το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα επιταχυνθεί το 2017.

«Προϋπόθεση, όμως, είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή της εμπιστοσύνης», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.