Skip to main content

Μητσοτάκης: Το κράτος να στέκεται σύμμαχος στον νέο επιχειρηματία

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κράτος οφείλει να μοιράζεται το ρίσκο του νέου επιχειρηματία και να μην σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων.

Το κράτος πρέπει να στέκεται σύμμαχος και όχι να δημιουργεί εμπόδια στον νέο επιχειρηματία, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του Ελληνοισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το κράτος οφείλει να μοιράζεται το ρίσκο του νέου επιχειρηματία και κυρίως να μην σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγική σχέση με μεγάλο βάθος, μια σχέση που δεν αμφισβητείται στον πυρήνα της» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως η χώρα μας έχει να μάθει πολλά από το Ισραήλ στον μεταρρυθμιστικό τομέα και στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο ισραηλινός στρατός το ανθρώπινο δυναμικό του, προς όφελος και της εθνικής άμυνας και των ίδιων των νέων που εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία. Συμπλήρωσε ότι πολλά είναι επίσης τα παραδείγματα καινοτομίας από τον ισραηλινό αγροτικό τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν τον φοβίζουν τόσο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος που κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Όπως είπε, αυτούς τους βλέπουμε και τους γνωρίζουμε. Πρόσθεσε ότι πιο ανησυχητικές είναι για παράδειγμα οι ασυνάρτητες θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται στο διαδίκτυο, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία, τονίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν με το Ισραήλ είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν και αυτά θα πρέπει να αναπτύξουμε.