Skip to main content

Μητσοτάκης για άδειες: Εσείς είστε η διαπλοκή κύριε Τσίπρα (video)

Για κατάφορη παράβαση του Συντάγματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για άσκηση αποπροσανατολισμού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται κατάφορα. Θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη. Όπως είπε, η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελευθέρη ενημέρωση του λαού, πάντα υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής. «Κανείς δεν διαφωνεί με το να υπάρχει διαφάνεια. Ό,τι ισχύει για όλους τους επιχειρηματίες, πρέπει να ισχύει και για τους καναλάρχες», ανέφερε.

«Κατάχρηση των ΠΝΠ, κομματικοποίηση του κράτους, παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει διαπλοκή», συμπλήρωσε. Τόνισε επίσης ότι ο περιορισμός των αδειών «οδηγεί στην διαπλοκή, όχι στη διαφάνεια».

«Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς είστε η διαπλοκή, κ. Τσίπρα, είστε πιο παλιοί και από το παλιό», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απομακρύνει την Ελλάδα από τις αξίες της Ε.Ε. και έκανε λόγο για «θεσμικό Grexit».

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ: