Skip to main content

Μύθοι: Απαραίτητοι για τα παιδιά, καταστροφικοί για τις ώριμες ηλικίες

Οι μύθοι που εξυφαίνονται έχουν καταστήσει τρίτη σε ισχύ πολιτική δύναμη, το καρκίνωμα του ναζισμού. Γράφει ο Γιώργος Κατσαράκης

του Γιώργου Κατσαράκη*

Με αφορμή συνέντευξη του ανεκδιήγητου οικονομολόγου, γνωστού μας και ως Γιάννννη, όπου συνεπικουρούμενος από ομογάλακτό του Γερμανό Βουλευτή προσπαθεί με φακιρικές αλχημείες να συγκαλύψει τις δικές του εγκληματικές ενέργειες που οδήγησαν στα capital controls, τέθηκε το ερώτημα, εάν το κλείσιμο των Τραπεζών ήταν διεθνές σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.      

Είναι και αυτό ένα ακόμη μύθευμα, από εκείνα τα ακραία που σερβίρονται χωρίς αιδώ τα τελευταία χρόνια, που εκτός από το δηλητήριο του απομονωτισμού εντείνει την μανία καταδιώξεως που έχει φωλιάσει στις σκέψεις μεγάλης μερίδας των νεοελλήνων. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Να αποκοπεί η χώρα από την μεγαλύτερη ιστορική προσπάθεια των λαών της Ευρώπης που είναι, η ομοσπονδοποίηση όλων των κρατών της ηπείρου μας.

Ως προς το ερώτημα που αφορά το πώς και το γιατί οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls, είναι γνωστό από την προπαίδεια της οικονομικής επιστήμης ότι, εάν το κοινωνικό κλίμα είναι τέτοιο, που από  τον φόβο απώλειας περιουσιακών στοιχείων, οδηγεί τους καταθέτες στα γκισέ των τραπεζών για να διασώσουν τις αποταμιεύσεις τους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποφευχθεί η κατάρρευση, εκτός από την επιβολή αυτών των έκτακτων μέτρων.

Είναι επίσης γνωστό ότι το κλίμα που δημιούργησε ο κύριος Γιάνννης, με τους πολιτικούς και οικονομικούς τσαρλατανισμούς, που εισήγαγε στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, οδήγησε όλους στα ATM και τα γκισέ των Τραπεζών!

Όμως, αυτό που δημιουργεί τρομακτικούς κινδύνους για την δημοκρατική πορεία της χώρας, είναι η γενικευμένη και απόλυτα ατεκμηρίωτη πεποίθηση ότι μας κυνηγούν! Οι μύθοι είναι απαραίτητοι για τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, ώστε να διευρυνθούν μέσα από την φαντασία οι πνευματικοί ορίζοντες του παιδιού. Καθίστανται όμως επικίνδυνοι στην ώριμη περίοδο της ζωής για τις ψυχώσεις που δημιουργούν.

Είναι απαραίτητο να ξαναρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του εικοστού αιώνα, για να θυμηθούμε πώς γεννήθηκε ο φασισμός και η ακραία έκφραση του, ο Ναζισμός στην Ευρώπη. 

Τους λόγους της τερατογένεσης τους συναντούμε καθημερινά και στην πατρίδα μας. Γιατί, ο μηδενισμός και το αστυνομικό μυστήριο είναι το περιτύλιγμα κάθε δημόσιας συλλογιστικής!

Και βλέπομε στην χώρα που επαίρεται ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι μύθοι που εξυφαίνονται γύρω από το «τις πταίει;» να έχουν καταστήσει τρίτη σε ισχύ πολιτική δύναμη, το καρκίνωμα του ναζισμού.          

*Ο κ. Γιώργος Κατσαράκης είναι Η/Μ Μηχανικός