Skip to main content

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης απαντά στον Βερναρδάκη

Συνεχίζει τους χαρακτηρισμούς του περί «φασίστα» ο αναπληρωτής υπουργός. Γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο παραολυμπιονίκης.

Το ενδεχόμενο να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Χριστόφορου Βερναρδάκη εξετάζει ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης μετά όσα έγραψε και συνεχίζει να γράφει σε βάρος του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

«Αν το συνεχίσει θα συμβουλευτώ το δικηγόρο μου να δω εάν θα προσφύγω στη δικαιοσύνη», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Παλτσανιτίδης, εμφανώς εξοργισμένος για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε βάρος του ο κ. Βερναρδάκης. «Δεν μπορεί, επειδή είναι υπουργός να φέρεται έτσι σε έναν πολίτη. Στο κάτω κάτω ο καθένας μας έχει μια πορεία. Δεν μπορεί κάποιος, επειδή είναι υπουργός να αποκαλεί έναν πολίτη φασιστάκι γιατί του έγραψε κάτι στο facebook», προσθέτει ο παραολυμπιονίκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο καβγάς ξέσπασε όταν ο κ .Βερναρδάκης αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο facebook ένα άρθρο-ανάρτηση με τίτλο «Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος». Την ανάρτηση σχολίασε ο κ. Παλτσανιτίδης γράφοντας: «Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρα καλά!!! ή μάλλον είναι πολύ καλά και πάνε πιo δεξιά από το δεξιά με τον δικό τους ρυθμό… Να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα ,Έθνος, κυριαρχία, και να την κάνουν... ΝΤΡΟΠΗ …». Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός έγραψε: «Το καλό με κάτι τέτοιες "δύσκολες" αναρτήσεις είναι ότι αποκαλύπτονται διάφοροι ρατσιστοειδείς τύποι σαν και του λόγου σου... δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους "φίλους" μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα φασιστάκι της πλάκας....».

Από τη Χίο όπου ζει από το 2013 «ως ερωτικός μετανάστης» όπως λέει, ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών εκφράζει την οργή του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός συνεχίζει με αναρτήσεις του να τον αποκαλεί φασίστα. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη χθες το βράδυ όταν έγραψε: «Στο μέλλον κάθε ρατσιστής από τη Χίο θα είναι πανελληνίως διάσημος για 15 λεπτά (παλιά κινεζική παροιμία)».

Επιμένει ο Βερναρδάκης

«Όπως βλέπετε, συνεχίζει τον πόλεμο. Λέει ότι το κάνω για να έχω 15 λεπτά δημοσιότητας. Δεν επιδίωξα ποτέ να γίνω διάσημος μέσα από τέτοιες αναρτήσεις. Εάν ήθελα δημοσιότητα δεν χρειαζόμουν την αντιπαράθεση με τον κ. Βερναρδάκη», δηλώνει στη Voria.gr ο κ. Παλτσανιτίδης. Τονίζει πως ο αναπληρωτής υπουργός «έχει πολύ μεγάλο θράσος να συνεχίζει να ανεβάζει αναρτήσεις και να λέει ότι είμαι φασιστάκι, για ποιο λόγο; Επειδή κάνω κριτική για το μεταναστευτικό, και δεύτερο επειδή στηρίζω την εκκλησία. Είμαι χριστιανός επειδή αυτό μου δίνει καθημερινά δύναμη. Ίσως να ενοχλεί αυτό επειδή έκανα αναρτήσεις για τον Φίλη που τα έβαλε με την Εκκλησία και παλιότερα με τους Πόντιους». Συνεχίζει λέγοντας ότι «πράγματι, μίλησα για εσχάτη προδοσία. Όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1996 και δώθε, όσοι ψήφισαν μνημόνια πρέπει να πάνε για εσχάτη προδοσία. Όμως αυτά δεν τα λέω μόνον εγώ. Γιατί η Κωνσταντοπούλου τις τους είπε;» τονίζει.

Η τελευταία ανάρτηση (μέχρι στιγμής τουλάχιστον» του κ. Βερναρδάκη έγινε χθες το βράδυ. Ο αναπληρωτής υπουργός έγραψε στο facebook: «Το τελευταίο σχόλιό μου για τον φασίστα από την Χίο είναι η κοινοποίηση του παρακάτω κειμένου του σ. Θ.Μ: Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟ [;]». Στο άρθρο που υιοθετεί ο κ. Βερναρδάκης ο Θ.Μ. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ένας απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος διαμαρτύρεται επειδή τον απεκάλεσε ''φασιστάκι'' ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας σε δικό του προκλητικό και απρεπέστατο σχόλιο στον προσωπικό τοίχο του υπουργού στο φβ». Συνεχίζει αναφέροντας: «Όμως, όμως: καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις.
Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ''προδοτών'' πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις: χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!». Παρακάτω σημειώνει ότι «ο χρυσαυγιτισμός ως διαστροφή της πολιτικής και ως κοινωνικό νόσημα δεν γνωρίζει κομματικά όρια» και καταλήγει παροτρύνοντας τον αναπληρωτή υπουργό: Χριστόφορε, μην ασχολείσαι με τα πολιτικά σκουπίδια. Ευκαιρία γυρεύουν να κάνουν κήρυγμα ψεκασμένης ''δημοκρατίας''... Διαγραφή και μπλοκάρισμα επιτόπου. Η συνταγή που εφαρμόζω αμελητί ανέκαθεν. Έκαστος εφ' ω ετάχθη». 

Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Από το 1985 ζούσε στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, με ξέρουν οι φίλοι μου, ξέρουν εάν είμαι χρυσαυγίτης, εάν είμαι φασιστάκι όπως λέει ο Βερναρδάκης» αναφέρει. Πολιτικά ανήκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009. «Το 2009 δεν πήγα να ζητήσω να μπω σε εκλόγιμη θέση, να πιάσω τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Καστανίδη και να μπω σε εκλόγιμη θέση. Θα μπορούσα να το κάνω, όμως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Άλλοι πήγαν. Πώς έγινε ευρωβουλευτής για παράδειγμα ο Αρσένης;» υπογραμμίζει. Ένα χρόνο μετά, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη. «Από το ΠΑΣΟΚ έφυγα το 2011, ένα μήνα πριν να παραδώσει ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο». Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2012, βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είδα ότι με εξέφραζε, θεώρησα ότι πρέπει να γραφτώ και ήμουν και μέλος της Ν.Ε. Χίου».

Από τα 250 στα 35 ευρώ

Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ τον απογοήτευσε. Το γυαλί ράγισε τον Ιούλιο του 2015 με το δημοψήφισμα. «Έτρεχα, ανάπηρος άνθρωπος υπέρ του ‘όχι’ κι αυτοί μέσα σε πέντε μέρες το έκαναν ‘ναι’. Έλεγαν ότι θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Εγώ πληρώνω φόρους περισσότερους από τους εφοπλιστές» αναφέρει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, όπως λέει, την 1η Ιουλίου του 2016. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν έκοψαν τα επιδόματα των ανθρώπων με αναπηρία. Από τα 250 ευρώ που έπαιρνα από το μετοχικό ταμείο, τον Ιούνιο έγιναν 107 και από την 1η Οκτωβρίου παίρνω 35 ευρώ. Ανέβασα μια ανάρτηση στο facebook και τους είπα ‘σας τα δίνω σε στραγάλια για να περνάτε την ώρα σας στο κοινοβούλιο’».

Ο κ. Παλτσανιτίδης προκαλεί τον κ. Βερναρδάκη να συγκρίνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους. «Εγώ πλήρωσα 27.500 ευρώ φόρο, με εισόδημα 60.000 ευρώ από τα έσοδα από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έχω στην Ευκαρπία. Ας βγάλει ο Βερναρδάκης το εκκαθαριστικό του να δούμε τι φόρο πληρώνει» τονίζει. Επιπλέον τον προκαλεί να πάνε μαζί σε κάποιο σχολείο ή και στο πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε ο αναπληρωτής υπουργός για να μιλήσουν στους φοιτητές. «Να δούμε ποιον θα ακούσουν τα παιδιά. Τι θα τους πει; Ότι πανικοβλήθηκε και αναγκάστηκε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο; Είσαι άντρας, αν διαφωνείς παραιτείσαι και φεύγεις. Πηγαίνεις απέναντι».