Skip to main content

ΜΕΒΓΑΛ: Νέα αναβολή της κρίσιμης γενικής συνέλευσης των μετόχων

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τους σημερινούς μετόχους.

Νέα αναβολή δόθηκε στη σημερινή, εξ αναβολής, γενική συνέλευση των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ καθώς πρέπει να ρυθμιστούν μέχρι την τελευταία τελεία όλα τα σημεία της συμφωνίας με την οποία θα προχωρήσει το σχέδιο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ και θα αποφευχθεί έτσι η πώληση της εταιρείας σε fund του εξωτερικού.

Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Τετάρτη, 1 Ιουνιου, στις 2 μ.μ.

Εφ' όσον η συνέλευση πραγματοποιηθεί θα γνωρίζουμε το εάν και ποιοι τελικώς από τους μετόχους της γαλακτοβιομηχανίας θα συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για αύξηση κεφαλαίου από τους σημερινούς μετόχους, τότε θα προχωρήσει η εξαγορά μέσω της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της εταιρείας στο fund Sankatay, που συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons.

Σημειώνεται ότι σήμερα το 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στην οικογένεια Χατζηθεοδώρου-Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη.