Skip to main content

ΜΕΒΓΑΛ: Και η πλευρά Συμεωνίδη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η ΜΕΒΓΑΛ έχει ήδη υποβάλει στις πιστώτριες τράπεζες πενταετές business plan, με στόχο την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού.

Την επιθυμία της για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. δήλωσε εγγράφως και η πλευρά Συμεωνίδη-Ν. Χατζάκου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Σημειώνεται ότι στη γενική συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2016 η οικογένεια Συμεωνίδη απείχε κατά την ψήφιση του θέματος που αφορούσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη, βάσει του μετοχικού μεριδίου που κατέχει στην μακεδονική γαλακτοβιομηχανία, δηλαδή του 27,5%, θα πρέπει να εισφέρει περίπου ποσό 2,8 εκατ. ευρώ.

Εάν το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν μεταβληθεί (σ.σ δεν αυξηθεί)  από τα 10 εκατ. ευρώ, τότε, σύμφωνα με διευκρινιστική επιστολή της αντιπροέδρου του δ.σ. της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρης Χατζάκου στο capital.gr «από τα 10 εκατομμύρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου: τα 3,8 εκ. προορίζονται για αποπληρωμή δανείου της ΜΕΒΓΑΛ προς την οικογένεια Πέτρου Παπαδάκη, τα 2,9 εκ. για αποπληρωμή δανείου στην Bartons και 3,2 περίπου εκ. κρίνεται ότι επαρκούν για να ενισχύσουν άμεσα τη ρευστότητα της εταιρείας».

H εταιρεία έχει ήδη υποβάλει στις πιστώτριες τράπεζες πενταετές business plan καθώς επιδιώκει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού.