Skip to main content

ΜΕΒΓΑΛ: Εποχή ΔΕΛΤΑ - Μ. Χατζάκου με πρόεδρο - έκπληξη Χρ. Αντωνιάδη

Νέο τοπίο στη μακεδονική γαλακτοβιομηχανία μετά τη σημερινή γενική συνέλευση. Πώς διαμορφώνονται τα νέα μερίδια, τα μέλη του νέου ΔΣ.

Οι μέτοχοι της ΜΕΒΓΑΛ, με τις αποφάσεις της σημερινής γενικής συνέλευσης, διαμορφώνουν πλέον το νέο τοπίο στο οποίο θα βαδίσει με σκοπό την εξυγίανσή της, η μακεδονική γαλακτοβιομηχανία.

Η εταιρεία πλέον ελέγχεται από τη ΔΕΛΤΑ και την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου, μετά την αποχώρηση της πλευράς Χατζηθεοδώρου- Παπαδάκη που είχε ήδη προηγηθεί και την απόφαση της οικογενείας Χατζάκου-Συμεωνίδη να μην συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ΔΕΛΤΑ και η οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου θα καλύψουν τις αδιάθετες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 10 εκατ. ευρώ, έτσι που τα μετοχικά μερίδια διαμορφώνονται ως εξής: Τόσο η ΔΕΛΤΑ όσο και η οικ. Μ. Χατζάκου, κατέχουν 43,19% έκαστη ενώ η πλευρά Συμεωνίδη περιορίζεται σε ένα μετοχικό πακέτο 13,62%.

Μετά αυτή την εξέλιξη αλλάζει βεβαίως και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο αύριο θα συγκροτηθεί σε σώμα:

Στο πενταμελές νέο δ.σ. θα μετέχουν:

Ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς, ο οποίος, όπως πληροφορείται η Voria.gr, θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου, με πρόταση της ΔΕΛΤΑ.

Η κ. Μαίρη Χατζάκου, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου. Η κ. Χατζάκου, όχι μόνο επανέκαμψε στη διοίκηση της εταιρείας αλλά και ενίσχυσε καθοριστικά τη θέση της, έχοντας προηγουμένως διαθέσει κεφάλαια για να παραμείνει η ΜΕΒΓΑΛ σε ελληνικά χέρια και να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά.

Επίσης, στο δ.σ. θα μετέχει και ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος- Χατζάκος, υιός της κ. Μαίρης Χατζάκου και φυσικός συνεχιστής της οικογένειας στην πορεία μίας εταιρείας που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον εκ των ιδρυτών, Κωνσταντίνο Χατζάκο.

Στο νέο δ.σ. επίσης θα μετέχει ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης, στέλεχος της ΔΕΛΤΑ ο οποίος και θα αναλάβει γενικός διευθυντής ενώ ως μέλος θα μετέχει και ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Γουλιέλμος.

Οι μέτοχοι κατά τη γενική συνέλευση και κατά πλειοψηφία, ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις των ετών 2014 και 2015.