Skip to main content

Μεθαύριο τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Αξιωματούχοι από τη Β. Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδας στην Κουάλα Λουμπούρ. Εν τω μεταξύ. τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρες που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία. Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.