Skip to main content

Μεϊμαράκης: Η κοινωνία στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης

Εάν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο Action24.

Μήνυμα για την ανάγκη συνεργασίας την επομένη των εκλογών και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτιμώντας πως είναι αυτονόητο το κόμμα που έφερε το μνημόνιο, να βοηθήσει και στην εφαρμογή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Action24", ο κ. Τσίπρας, εμφανίστηκε διατεθειμένος για τη σταθεροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, ακόμη και να στηρίξει ως πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα, στην περίπτωση που ο τέως πρωθυπουργός κόψει πρώτος το νήμα. " Όποιος είναι πρώτος είναι συνταγματικά προβλεπόμενο να γίνει πρωθυπουργός".

Επ αυτου άλλωστε, διατύπωσε την εκτίμηση, πως το μήνυμα της κοινωνίας όπως θα αποτυπωθεί και στην κάλπη θα είναι μήνυμα για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Παρόλα αυτά, αμφισβήτησε ευθέως τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έως τις εκλογές θα έχει ξαναγίνει ...αντιμνημονιακός.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό του μέλλον, ο κ. Μειμαράκης, το αποτύπωσε έμμεσα, δίνοντας "ψήφο εμπιστοσύνης" στη δυνατότητα της Ν.Δ να επικρατήσει στις κάλπες: " Αυτή την ώρα είμαι μεταβατικός προς το Μαξίμου", είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη δεξαμενή από όπου θα αρδεύσει στελέχη αν κληθεί να σχηματίσει ο ίδιος κυβέρνηση, ο κ. Μειμαράκης, φρόντισε να αφαιρέσει το "κομματικό πρόσημο", σημειώνοντας πως: "Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από  τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας".

Παράλληλα, τόνισε πως : "Ο κ. Τσίπρας έχει στο dna του επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες. Εάν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε την κρίση", ανέφερε εξ ου, όπως εξήγησε και εμφανίστηκε αρνητικός στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν από την προκήρυξή του.
Εμείς θα κάνουμε ό,τι επιβάλλει το πατριωτικό μας καθήκον, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνεργασίες.

Σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησε στην απελθούσα κυβέρνηση και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος εγκαλώντας την για αδιαφορία:

"Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες".