Skip to main content

Τουρισμός και ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Ξυδάκη-Μεσκόφ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Μεσκόφ για την πρόθεση συνεργασίας με τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Αλεξέι Μεσκόφ συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ελλάδα αποτελεί τη συνέχεια των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων.

Η ρωσική αντιπροσωπεία ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στη σχέση της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων καθώς και το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου. Ο κ. Μεσκόφ διατύπωσε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας - Ανατολική Εταιρική Σχέση της ΕΕ καθώς επίσης και για το τρίγωνο σχέσεων ΕΕ - Ουκρανίας - Ρωσίας.

Επιπλέον, τις διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών απασχόλησαν ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού. Ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά ώστε η ελληνο-ρωσική συνεργασία στους παραπάνω τομείς να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί Προξενική Σύσκεψη καθώς και συνάντηση, την Τετάρτη, με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, κ. 'Ολεγκ Πέτροβιτς Σαβόνοφ.