Skip to main content

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 22ο Φεστιβάλ Νέων Άρδας

Χιλιάδες νέοι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο χωριό Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας για να απολαύσουν το 22ο Φεστιβάλ Νέων Άρδας.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για 22η χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Άρδας 2016, το οποίο αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό, προσελκύοντας πλήθος κόσμου τόσο από τη χώρα μας αλλά και από τα γειτονικά κράτη. Διαρκεί έξι ολόκληρες μέρες και το κοινό έχει την ευκαιρία, να απολαύσει σε διάφορα stages αλλά και στο mainstage, τα μεγαλύτερα συγκροτήματα και ονόματα καλλιτεχνών, σε πολλά parties και σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα από τον ποταμό Άρδα.

Έτσι και φέτος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες νέοι κάθε ηλικίας στην αγαπημένη αυτή ακριτική περιοχή του Έβρου, στο γνωστό χωριό Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ, στη φετινή χρονιά την αυλαία άνοιξαν τα αστέρια του X Factor live  Ίαν Στρατής, Τάνια Μπρεάζου, Πιλάτος Κουνατίδης, Ανδρέας Λέοντας, Stereo Soul, που ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά το νεανικό κοινό και το παρέσυραν στο χορό με το φρενήρη ρυθμό τους για αρκετές ώρες , πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στο τούρκικο συγκρότημα The Secret Generation Band.

Η βραδιά έκλεισε με τους εντυπωσιακούς Timbre n’ Timbres οι οποίοι αποχαιρέτησαν με τις απολαυστικές τους μελωδίες τους χιλιάδες κόσμου που εγκαινίασαν την πρεμιέρα του Φεστιβάλ, αφήνοντας μια γλυκιά προσμονή γα τις επόμενες ημέρες.

Η χθεσινή βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τους Basement Blues Band να ζεσταίνουν με τις γλυκές μελωδίες τους το κοινό για μια ακόμη βραδιά, πριν από την είσοδο στη σκηνή των Koza Mostra, αποπνέοντας αέρα Eurovision και δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από ήχους και χρώματα.

Την παράσταση έκλεψε το καταιγιστικό δίδυμο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη, που «σφράγισε» για άλλη μία φορά με την παρουσία του το Φεστιβάλ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Το φινάλε της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ έκλεισε με τους με τους «γλυκόπιοτους» ! Bad Bourbon Blues Band οι οποίοι ταξίδεψαν το κοινό με τους instrumental ήχους τους σε ένα ατέλειωτο πάρτι.

Στα μουσικά αυτά ταξίδια τον κόσμο συντροφεύουν οι Amstel με τις δροσιστικές της μπύρες που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη, τα καινοτόμα χρωματιστά βραχιολάκια Insect repellent band της εταιρίας Vyte που εκτός από στιλ προσφέρουν αποτελεσματική αντικουνουπική προστασία,  και τα Playboy Condoms του γνωστού και δημοφιλούς brand που συνδυάζουν  συναρπαστική εμπειρία με  ασφαλή προστασία γιατί στον «έρωτα αξίζει να προσέχεις!»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:  Σε ότι αφορά το συναυλιακό μέρος του Φεστιβάλ , στις 29/7 Basska – Locomondo 30 /7 Μαλού-  Έλενα Παπαρίζου - Ησαΐας Ματιάμπα - Μύρωνας Στρατής 31/7 Ευριπίδης Νικολίδης, Γιάννης Τζουανόπουλος (Λαϊκά φεγγάρια στα παραμύθια του μπουζουκιού. Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στον Πασχάλη Τερζή.) Ελένη Βιτάλη – Γλυκερία-  Smyrna - Zekiye Yurekli

Πως θα φτάσετε στο χώρο

Με αυτοκίνητο: Στο χώρο του φεστιβάλ μπορείτε να φτάσετε μέσω της Εγνατίας οδού (Ε85). Ακολουθείτε τον κόμβο Καστανεών ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας.

Οι Καστανιές απέχουν ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο της εθνικής οδού. Από την κεντρική πλατεία του χωριού στρίβοντας αριστερά και σε απόσταση 500 μέτρων συναντάτε τον ποταμό Άρδα και το χώρο των εκδηλώσεων. Χιλιομετρικές αποστάσεις • Χώρος εκδηλώσεων – Καστανιές: 500 μ. • Καστανιές – Ορεστιάδα: 17 χλμ • Καστανιές – Αλεξανδρούπολη: 135 χλμ. • Καστανιές – Θεσσαλονίκη: 430 χλμ • Καστανιές – Τουρκία (Τελωνείο): 500 μ. • Καστανιές – Βουλγαρία (Τελωνείο): 28 χλμ.

Με λεωφορείο: Υπεραστικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου εκτελούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Όλα τα λεωφορεία έχουν τελικό προορισμό την πόλη της Ορεστιάδας όπου εκεί υπάρχει ανταπόκριση δρομολογίων μέχρι τις Καστανιές. Η τελευταία στάση εντός του χωριού απέχει 300 μέτρα από την κεντρική πύλη. Κατά τη διάρκεια του πενθημέρου πραγματοποιούνται εντατικά δρομολόγια από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ.

Με αεροπλάνο: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ονομάζεται «Δημόκριτος». Η Olympic Airways και η Aegean Airlines πραγματοποιούν πτήσεις καθημερινώς. O επισκέπτης μετά το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. με προορισμό την Ορεστιάδα.