Skip to main content

Ματς-θρίλερ στο Αλεξάνδρειο, 1-0 ο Άρης τον ΠΑΟΚ στην παράταση (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ψύχραιμο Βασίλη Ξανθόπουλο, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League έκανε ο Άρης που επικράτησε στην παράταση με 69-65 (61-61 κ.α) του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη στο «PAOK Sports Arena» (19:00) θα δοθεί η δεύτερη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες και εφόσον επικρατήσει ο Άρης τότε προκρίνεται ενώ αντίθετα αν καταφέρει να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ τότε οι δύο ομάδες επιστρέφουν ξανά στο «Nick Galis Hall» για την 3η και τελευταία αναμέτρηση (6/5).

O «Δικέφαλος» ήταν μπροστά στο σκορ στις τρεις πρώτες περιόδους αλλά στην 4η δεν ήταν εξίσου αποδοτικός με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» στο 40΄να προηγούνται με 61-54.

Παρόλα αυτά όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αυτοκτόνησαν καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να τρέξουν σερί 7-0 στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα του ματς και με τρίποντο του Μακ Φάντεν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι και όντας εύστοχοι από τη γραμμή των βολών κατάφεραν να πάρουν μια πολύτιμη νίκη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά ενώ στους φιλοξενούμενους αναμφίβολα θα μείνει η πικρία για την μεγάλη ανατροπή στο τέλος πους δεν ολοκληρώθηκε εν τέλει στην παράταση.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος που τελείωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους ενώ ακολούθησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 12.

Αντίθετα από τους ηττημένους του Σούλη Μαρκόπουλου ξεχώρισε ο Νέιθαν Σόμπεϊ με τον Αυστραλό να τελειώνει την αναμέτρηση έχοντας 20 πόντους.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 61-61 (κ.α). 69-65.

Άρης (Πριφτης): Ξανθόπουλος 16 (2), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 12 (1), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Σκοτ, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Ζάρας 6, Σίμτσακ 2, Τζάκσον, Μούρτος 4

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 20, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 2, Πέινερς 7 (1), Κλάντον 7, Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 7 (2), ΜακΦάντεν 8 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Άσκα 8.