Skip to main content

Με Κουαρέσμα λυτρωτή στο 117' η Πορτογαλία, 1-0 την Κροατία (video)

Με τον Κουαρέσμα να σκοράρει λίγα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης η Πορτογαλία έκαμψε την αντίσταση της Κροατίας επικρατώντας με 1-0.

Με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα να σκοράρει τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης η Πορτογαλία κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Κροατίας και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2016, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Κάκιστο ήταν το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και οι δύο ομάδες έδωσαν περισσότερη βάση στην αμυντική λειτουργία τους, παρά στην επίθεση.

Στο 64’ οι Ίβηρες διαμαρτυρήθηκαν σωστά για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Στρίνιτς στον Νάνι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 90λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς τελική προσπάθεια στην εστία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε τελική προσπάθεια, ενώ στα προηγούμενα τρία παιχνίδια είχε συνολικά 32, σκοράροντας δύο γκολ.

Στο 117’ της παράτασης ο Ρενάτο Σάντσες πήρε την μπάλα από το κέντρο, πάσαρε στα αριστερά στον Νάνι ο οποίος έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πλάσαρε με τον τερματοφύλακα Σούμπασιτς να διώχνει και τον Ρικάρντο Κουαρέσμα να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με το κεφάλι για το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (110' Πιάτσα), Μάντζουκιτς (88' Κάλινιτς)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (108' Ντανίλο Περέιρα), Ζοάο Μάριο (87' Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (50' Ρενάτο Σάντσες), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο