Skip to main content

Linasexclusive: Εναλλακτικά κοσμήματα από τη Βέροια στην Αμερική

Η Βεροιώτισσα σχεδιάστρια Λίνα Τουπεκτσή, που ήδη κάνει εξαγωγές εναλλακτικών κοσμημάτων στη βόρεια Αμερική, ετοιμάζεται και για την Κυπριακή αγορά.

Η παρουσίαση της χειμερινής κολεξιόν των Linasexclusive, έρχεται ακριβώς τη στιγμή που μια νέα σημαντική συνεργασία, με την Κύπρο αυτή τη φορά, επιβραβεύει την Βεροιώτισσα σχεδιάστρια και δημιουργό, Λίνα Τουπεκτσή, για την απόφασή της να ακολουθήσει την αγάπη της για το χειροποίητο εναλλακτικό κόσμημα και να επενδύσει, έστω μέσα σε συνθήκες κρίσης, στα Linasexclusive.

Η κ. Τουπεκτσή είναι η περίπτωση ενός ανήσυχου, δημιουργικού ανθρώπου με καλλιτεχνική φλέβα που δείχνει να είναι αστείρευτη. Μπορεί να σπούδασε Πληροφορική, επάγγελμα που μάλιστα άσκησε για ένα διάστημα, αλλά η καρδιά της ήταν δοσμένη στη καλλιτεχνία, στη ζωγραφική, την αγιογραφία, την κεραμική και ειδικά στο κόσμημα, ένα τομέα στον οποίο δόθηκε την τελευταία δεκαετία για να δημιουργήσει τελικά, το 2012, τα Linasexclusive.

Tα Linasexclusive, είναι ακριβώς αυτό που λέει η ονομασία τους, κοσμήματα χειροποίητα, που σχεδιάζει η ίδια και τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους.

"Για τα Linasexclusive χρησιμοποιούμε, μαζί με τους συνεργάτες μου κατασκευαστές, όλα τα υλικά- πλην χρυσού και ασημιού- που μπορούν να δώσουν ζωή στην έμπνευσή μου, δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια για όσες επιλέγουν να εκφράσουν τις ιδιαίτερες στυλιστικές προτιμήσεις τους μέσα από ένα διαφορετικό, εναλλακτικό κόσμημα", είπε στη Voria.gr η κ. Τουπεκτσή.

Τα Linasexclusive έχουν ήδη γίνει success story και η πορεία τους σε αυτά τα μόλις τρία χρόνια αποδεικνύει ότι οι τολμηροί νικούν. Σήμερα τα κοσμήματα της Λίνας Τουπεκτσή βρίσκονται σε 65 καταστήματα στην Ελλάδα, σε καταστήματα μόδας, σε εκθέσεις ξενοδοχείων αλλά και σε προθήκες κοσμηματοπωλείων. Αρκεί να πούμε ότι τα Linasexclusive έχουν κερδίσει τη θέση τους στο L.Maris του γνωστού ξενοδοχείου Elounda.

Aλλά το εντυπωσιακό είναι, ότι οι δημιουργίες της κ. Τουπεκτσή, οι συνθέσεις της από ημιπολύτιμους λίθους, δέρμα, σμάλτο, κεραμικά, έχουν ήδη βρει το δρόμο τους στη αγορά της βόρειας Αμερικής. Μία εταιρεία του Καναδά, που είδε τα Linasexclusive στο Διαδίκτυο, σήμερα προωθεί σειρές φτιαγμένες ειδικά για αυτή σε 250 καταστήματα με είδη ένδυσης και αξεσουάρ.

Μόλις αυτό το μήνα έκλεισε και μία νέα σημαντική συνεργασία, για την αγορά της Κύπρου, οπότε πολύ σύντομα τα κοσμήματα Linasexclusive θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά σε δύο καταστήματα μόδας και αξεσουάρ στη Λευκωσία.

Τις επόμενες ημέρες η χειμερινή συλλογή των Linasexclusive, θα παρουσιαστεί, σε ιδιαίτερο stand, στην 81η ΔΕΘ, ενώ επόμενη συμμετοχή η εταιρεία θα έχει στη Μostra Rota της Αθήνας.

"Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και σε εκθέσεις του εξωτερικού καθώς κάνουμε πωλήσεις χονδρικής, αλλά πρώτα θα επιδιώξουμε, την καθιέρωσή μας στην ελληνική αγορά", πρόσθεσε η κ. Τουπεκτσή.