Skip to main content

Λεβέντης: Σε όλα θα υπογράψουμε, αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ

Ελέχθη ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ελπίζω να είναι ψέμα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε να είχε πάει φυλακή για την αύξηση του ελλείμματος, ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. «Και μόνο που υπέγραψε 3% έλλειμμα στο Μάαστριχτ και το πήγε 16% έπρεπε να πάει φυλακή. Στη Γερμανία η καγκελάριος πάει φυλακή αν ξεπεράσει το έλλειμμα, στην Ελλάδα είμαστε μία χαρά, και λιμουζίνες και τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Λεβέντης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας προσπάθειας καθιέρωσης της απλής αναλογικής. «Ελέχθη ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ελπίζω να είναι ψέμα. Έχει κάποιο στοιχείο ότι αλλάζει η στάση του ΠΑΣΟΚ; Αν έχει, ας το επαναφέρει. Και αν το όριο εισόδου είναι 2%, υπάρχει κίνδυνος να μπει τούρκικο κόμμα», είπε, ενώ επέκρινε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Δυναμική δεν δίνει το να οργανώνεις αποστασίες, αλλά το να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος», είπε για το ΠΑΣΟΚ και για την ΔΝ εκτίμησε ότι «φροντίζει να κατασκευάσει ένα θυγατρικό κόμμα προς συμπλήρωση».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Β. Λεβέντης ανέφερε: «Με κατηγορούν ότι είμαι με τον Σόιμπλε. Όποιος είναι υπέρ της Ευρώπης είναι με τον Σόιμπλε και εσείς είστε πατριώτες; Αφού εσείς τα υπογράφετε όλα. Αυτές είναι τσάμπα μαγκιές. Σε όλα θα υπογράψουμε αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ. Αυτή είναι η θέση μου».

Και για το Κυπριακό τόνισε ότι «το φιάσκο ήταν δεδομένο. Πως πάμε σε μία σύνοδο όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει μία στοιχειώδη υποχώρηση από την άλλη πλευρά; Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την κάθε σύνοδο για να θέτουν και νέες αξιώσεις». «Είχα πει στον κ. Τσίπρα να μην προσδοκά τίποτα, διότι η Τουρκία είναι η Τουρκία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.