Skip to main content

Λαφαζάνης: Τα κατεστημένα της ΕΕ ψάχνουν τον «Βρετανό Τσίπρα»

Μετά το Brexit, η ελληνική έξοδος από το ευρώ με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο αναγκαία, τονίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Για προσπάθεια των «κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και της "παγκοσμιοποίησης"» να βρουν «έναν "Βρετανό Τσίπρα" και την ομάδα των Βρετανών πολιτικών που θα τον περιβάλλει, ώστε να μετατρέψουν το Brexit σε Bremain», έκανε λόγο μιλώντας σε ραδιόφωνο της Λάρισας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τόνισε επίσης ότι «μετά το Brexit, η ελληνική έξοδος από το ευρώ με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο αναγκαία, πολύ πιο ρεαλιστική και πολύ πιο επείγουσα».

«Η Ελλάδα δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη σε σύγκρουση και απειθαρχία με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της Ε.Ε.» επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «μετά και το Βrexit και το μνημονιακό πολιτικό κατήφορο που ακολουθούν, περισσότερο φαντάζουν ως κατάλοιπα ενός εφιαλτικού παρελθόντος, παρά ως πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν κάτι μέσα στο λαό για το παρόν και το μέλλον του».