Skip to main content

Κουρουμπλής: Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για την ανάπτυξη

Αρχίζουν να υπάρχουν χαραμάδες και εξαρτάται και από μας να φέρουμε περισσότερο αναπτυξιακό φως στην πατρίδα μας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και κυρίως στην αναχαίτιση όλου αυτού του μελαγχολικού κλίματος των τελευταίων 6 ετών που έχει καταπλακώσει πραγματικά τις ψυχές των Ελλήνων. Αρχίζουν να υπάρχουν χαραμάδες και εξαρτάται και από μας σε μεγάλο βαθμό να αξιοποιήσουμε τη σημερινή συνάντηση ώστε να φέρουμε περισσότερο αναπτυξιακό φως στην πατρίδα μας».

Το παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την παρθενική συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για θεσμικό όργανο συνεργασίας των Περιφερειών των δύο χωρών που συστάθηκε με αφορμή το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 20169, όμως, στόχος είναι η συνεργασία των φορέων σε βάθος χρόνου σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι επενδύσεις και το εμπόριο.

Εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Πουλάκης και ο Συντονιστής για το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, πρέσβης επί τιμή Ηλίας Κλης.