Skip to main content

Κοινή προσφορά από ΤΕΜΕΣ και Dogus για Hilton Αθηνών

Ισχυρή συμμαχία φέρεται πως προκύπτει για την διεκδίκηση του Hilton καθώς κατατέθηκε κοινή προσφορά από τον όμιλο ΤΕΜΕΣ και τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Κατατέθηκαν χθες οι προσφορές για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Αθηνών.

Από τη διαδικασία προέκυψε μια ισχυρή συμμαχία που πρόκειται να διεκδικήσει το εμβληματικό ξενοδοχείο, καθώς κατατέθηκε κοινή προσφορά από τον όμιλο ΤΕΜΕΣ και τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις ώστε το σχήμα των δύο ομίλων να ενισχυθεί περαιτέρω και με άλλες ισχυρές συμμετοχές. Η εν λόγω συμμαχία σηματοδοτεί την έναρξη και περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των δύο ομίλων για την υλοποίηση επενδυτικών τουριστικών σχεδίων στη χώρα μας. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε ενδιαφέρον για την κατάθεση τουλάχιστον άλλης μιας προσφοράς στη σχετική διαδικασία για την πώληση του συγκροτήματος. Χθες, οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προσφορές τους στη Citi, που έχει αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Bank για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την πώληση της Iονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του ξενοδοχείου, στην οποία η Alpha Bank έχει συμμετοχή σε ποσοστό περίπου 97,3%. Η διαδικασία εκκινήθηκε από την τράπεζα στα μέσα Φεβρουαρίου με τη δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Στην πρόσκληση, που δεν είχε αρχικά δεσμευτικό ενδιαφέρον, ανταποκρίθηκαν επενδυτικά σχήματα όπως διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων και ιδιώτες επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα, η διαδικασία περνά στην εξέταση των φακέλων των προσφορών.

To εμβληματικό ξενοδοχείο συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16.000 τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη.

Στα τέλη του έτους ολοκληρώνεται η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η Iονική με τη Hilton. Aυτό σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, θα έχει την ευχέρεια να αποφασίσει χωρίς περιορισμούς την επέκταση της σύμβασης συνεργασίας με τη Hilton ή την επιλογή άλλης διεθνούς εταιρείας διαχείρισης.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το Hilton θα διεκδικήσει επίσης ένα δεύτερο σχήμα που φέρονται να συγκροτούν από κοινού το αμερικανικό fund «Lone Star» και ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Πηγή: Καθημερινή