Skip to main content

Διαβατά: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ κατά του κέντρου

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Δέλτα κάνει λόγο για μεθόδευση και επισημαίνει πως η ανυπαρξία ενημέρωσης οδήγησε τα πράγματα στα άκρα.

Ενάντια στη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στα Διαβατά είναι ακόμη και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Δέλτα «Ενότητα Αλληλεγγύη», Γιάννης Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε πως η στάση του είναι «κόντρα» στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η απόφαση για δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου», όπως άλλωστε και οι κάτοικοι της περιοχής που σήμερα αντιδρούν –διακομματικά όπως διευκρίνισε- στη συγκεκριμένη απόφαση.

«Πήραμε θέση στο δημοτικό συμβούλιο όταν ενημερωθήκαμε και είπαμε ως παράταξη ότι και στο Δήμο Δέλτα μπορούν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μέτρο που μας αναλογεί. Τα γεγονότα ήταν ραγδαία και αιφνιδίασαν τους πάντες. Δεν μας ενημέρωσε κανείς δυστυχώς και γι' αυτό είδατε κι αυτή την αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν στους δρόμους», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Ρήγας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως επιχειρούν να εμφανίσουν ορισμένοι. «Η άγνοια και το παρασκήνιο, το σκηνικό με το οποίο πήγαν να στήσουν το κέντρο μετεγκατάστασης και η όλη μεθόδευση οδήγησε στα άκρα. Γνωρίζω όλους τους ανθρώπους που αντιδρούν. Πιστέψτε με, μέχρι και στα σπίτια μας είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες και όλοι οι κάτοικοι θα τους δέχονταν φιλικά και με ανθρωπιά εάν υπήρχε μια ενημέρωση, αν με σοβαρότητα γινόταν η επιλογή του χώρου και υπήρχε ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι πλέον είναι αδύνατο να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στα Διαβατά και τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί ένας άλλος κατάλληλος χώρος, από αυτούς που προτείνουν οι δήμαρχοι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εξομαλυνθεί η σημερινή κατάσταση και να διαμορφωθεί  σε δεύτερο όμως χρόνο και το στρατόπεδο στα Διαβατά, ώστε να υποδεχτεί κι αυτό έναν αριθμό προσφύγων. Όχι πάντως όλους τους πρόσφυγες...

«Επειδή αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι στα άκρα και ο κόσμος στους δρόμους ξεσηκωμένος δε γίνεται λόγος για συνέχιση των εργασιών και για δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στην περιοχή μας. Η επιτροπή των κατοίκων ενάντια στο κέντρο είναι αποφασισμένη να μην το επιτρέψει και αποτελείται από ανθρώπους όλων των κομμάτων, οι οποίοι μόνο ρατσιστές δεν είναι», συμπλήρωσε.