Skip to main content

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να κλείσουμε με οποιουσδήποτε όρους

Είναι ρεαλιστικό να ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο, γιατί πέραν του Eurogroup, έχουμε την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, είπε ο υπουργός.

Κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι κακό για την οικονομία, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας όμως ότι ο λόγος της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά.

Μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως δεν μπορούμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε όρους, με όρους που, όπως ανέφερε, επιδεινώνουν τη λιτότητα και την κατάσταση του μέσου εργαζομένου στην Ελλάδα, ενώ εκτίμησε πως είναι ρεαλιστικό να ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο.

«Είναι ρεαλιστικό να ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο, γιατί πέραν της 7ης Απριλίου που έχουμε το Eurogroup, έχουμε στις 23 Απριλίου την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» ανέφερε.

«Υπάρχει η πρόθεση και στην Ευρώπη να τελειώνουμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, γιατί προφανώς μία καλύτερη συμφωνία τον Ιούνιο δεν θα είναι καλύτερη από το να κλείσουμε τώρα σε κάτι που μπορούμε να το αποδεχθούμε» πρόσθεσε.