Skip to main content

Μακεδονία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων από το μεσημέρι λόγω ομίχλης (upd)

Ακυρώσεις τις τελευταίες ώρες στις αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία προκαλεί η ομίχλη και οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην κίνηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και των κακών καιρικών συνθηκών, στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά αλλά λίγο μετά τις 11 ξεκίνησαν τα προβλήματα. Μέχρι τις 7 το απόγευμα ακυρώθηκαν περισσότερες από δέκα πτήσεις, ενώ κάποιες πτήσεις παρέκκλιναν. Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι πτήσεις της Ryanair από Μπάντεν, Olympic Air από Αθήνα(πτήσεις 112, 114,118, 120), Μυτιλήνη, Ρόδο και Χανιά, της Aegean από Μόναχο και Ντίσελντορφ και Air Serbia από Βελιγράδι. Μία πτήση της Ryanair από Βερολίνο δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και ανακατευθύνθηκε, όπως και οι πτήσεις της Aegen Airline από Φρανκφούρτη και Μόσχα και της Austrian από Βιέννη.

Οι αντίστοιχες πτήσεις από Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκαν.

Αρκετές ακόμη πτήσεις σημειώνουν καθυστερήσεις.

«Σήμερα ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ» ανέφερε ο κ. Παπάζογλου και συνέχισε: «Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο να έχουμε κάποια θέματα».

Σημειώνεται ότι στην πτήση 112 της Olympic Air από την Αθήνα ήταν και η δημοσιογραφική ομάδα της Nova, που καλύπτει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Οι δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλονίκη οδικώς.