Skip to main content

Κατάργηση των ομίλων του κυπέλλου ζήτησε από την ΕΠΟ η Super League

Η εισήγηση της Λίγκας προς την ΕΠΟ είναι να καταργηθεί η φάση των ομίλων του κυπέλλου και όλοι οι αγώνες μέχρι τα προημιτελικά να είναι μονοί

Κατάργηση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρότεινε η Super League στην ΕΠΟ, συνθέτοντας τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης.

Η εισήγηση της Λίγκας προς την ΕΠΟ είναι να καταργηθεί η φάση των ομίλων του κυπέλλου και όλοι οι αγώνες μέχρι τα προημιτελικά να είναι μονοί. Επίσης όταν κληρώνεται μία ομάδα Football League με ομάδα Super League το ματς να γίνεται στην έδρα της ομάδας της Β' Εθνικής αρκεί το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές. Σε περίπτωση που το ζευγάρι αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία να γίνεται κλήρωση.

Όπως τονίζουν από την Super League, αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και προκειμένου να δοθεί έμφαση στο στοιχείο της έκπληξης, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την επιτυχία του κυπέλλου Ελλάδος. Φυσικά, η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα πάρει την τελική απόφαση.