Skip to main content

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΜΘ τον προπηλακισμό δημοσιογράφων ΣΚΑΪ και ΕΡΤ3

Οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών έξω από σχολείο στο Ωραιόκαστρο.

Καταδικάζει απερίφραστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τον προπηλακισμό της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Ελένης Ιατρού καθώς και της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Μαρίας Τραυλού καθώς και του τηλεοπτικού συνεργείου της κρατικής τηλεόρασης από μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου έξω από σχολείο στο Ωραιόκαστρο.

Η κ. Ιατρού και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού δέχτηκαν επίθεση με χυδαίες ύβρεις από άτομα της οργάνωσης, που θέλησαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν με σκοπό να αποτραπεί η φοίτηση εννέα προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο. Αντίστοιχα επίθεση δέχθηκε και η κ. Τραυλού.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και επιχείρησης φίμωσης του Τύπου με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης, και για τον λόγο αυτό θα αναφερθούν από την ΕΣΗΕΜ-Θ στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.  

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τέλος καλεί την αστυνομία να προστατεύσει, όπως οφείλει, τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης.