Skip to main content

Καμπανάκι από ΗΠΑ για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τις γιορτές

Το υπουργείο συστήνει στους Αμερικανούς που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Ευρώπη, να επαγρυπνούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με νέα του ταξιδιωτική οδηγία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. «Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις», αναφέρει.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία «αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το υπουργείο συστήνει στους Αμερικανούς που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Ευρώπη, να επαγρυπνούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών.

Όλοι αυτοί οι χώροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο χρόνο, τρομοκράτες που υποστήριζαν ιδεολογικά το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν επιθέσεις τόσο σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στις 19 Δεκεμβρίου, όσο και σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.