Skip to main content

Καλαφάτης: Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός στο θέμα των προσφύγων

Για τον τρόπο κατανομής των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει».

Την πλήρη έλλειψη σχεδιασμού, από πλευράς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο θέμα των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανισόρροπη κατανομή αυτών των ανθρώπων σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, ανέδειξε, σήμερα, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Με αφορμή την παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου, ο κ. Καλαφάτης, αφού υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ «είδε από τους πρώτους το πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα» κι ότι «έχει απόλυτο δίκαιο ως θεσμικό πρόσωπο», κατέθεσε στα πρακτικά την Ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και την απάντηση του υπουργού, για το θέμα της ανισόρροπης κατανομής προσφύγων / μεταναστών.

«Ρώτησα τον αναπληρωτή υπουργό να μάθω με ποιον ή ποιους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν έρθει σε επαφή οι κυβερνητικοί παράγοντες, επισημαίνοντας τον άδικο τρόπο κατανομής του προσφυγικού ρεύματος. Αντ’ αυτού, ο κ. Τόσκας μου απάντησε ότι «θα ήταν χρήσιμες οι προτάσεις για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης», χωρίς να αναφέρει τίποτα για το σχεδιασμό της κυβέρνησης».