Skip to main content

ΗΠΑ: Δεν υποχωρούμε από τη Βόρεια Συρία για χάρη της Τουρκίας

«Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στην Μανμπίζ. Έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές στην Τουρκική κυβέρνηση ότι συνεχίζουμε εκεί», επισημαίνουν.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αποσυρθούν από τη Μανμπίζ, πόλη με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στη Βόρεια Συρία έστειλε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Χέδερ Νάουερτ σημείωσε: «Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στην Μανμπίζ. Έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές στην Τουρκική κυβέρνηση ότι συνεχίζουμε να επιχειρούμε εκεί. Έχουμε καταστήσει απολύτως σαφείς τις ανησυχίες μας στην τουρκική κυβέρνηση ότι έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τις δυνάμεις μας – ΗΠΑ και συμμάχους – επιτόπου» και πρόσθεσε «Έχουμε συστήσει την Τουρκία γενική αποκλιμάκωση και για αυτό το λόγο συνεχίζουμε τις συνομιλίες με αυτήν την κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι έχει υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την Μανμπίζ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι είναι «τουλάχιστον αστείο να λέγεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία» ανέφερε.