Skip to main content

Οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Ο δήμος Αλεξάνδρειας, χωρίς να περιμένει την ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών, προέβη στην απόλυση 20 συμβασιούχων καθαριότητας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας Ημαθίας είναι ο πρώτος και μοναδικός ΟΤΑ σε όλη την Επικράτεια ο οποίος αμέσως μετά τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και χωρίς να περιμένει την ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών προέβη στην απόλυση 20 συμβασιούχων καθαριότητας μόλις αυτοί συμπλήρωσαν 24 μήνες στις θέσεις εργασίας τους.

Ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης ο οποίος ανήκει πολιτικά στο χώρο της ΝΔ και αποτελεί μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ενήργησε άμεσα και ανακοίνωσε τις απολύσεις. Οι συμβασιούχοι παρότι επί 7 μήνες ήταν απλήρωτοι, δεν προέβησαν σε επίσχεση εργασίας για να μην προξενήσουν πρόβλημα στην αποκομιδή.

Πλέον οι εν λόγω συμβασιούχοι έχουν προβεί από χθες σε επίσχεση εργασίας και αρνούνται να παραλάβουν τις απολύσεις τους θεωρώντας αυτές παράνομες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει την προσεχή Δευτέρα ανοιχτή πανελλαδική συγκέντρωση στον τοπικό Δήμο, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση του Δημάρχου για την απόλυση.

Μάλιστα μόλις χθες με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Βεροίας οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν στην προσωρινή καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο δικηγόρος των συμβασιούχων Θάνος Χαριστός σε δηλώσεις του  προς τη voria.gr έκανε λόγο για ύποπτο και υπερβάλλοντα ζήλο του δημάρχου και για πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τόσο της τοπικής όσο και της κεντρικής εξουσίας.