Skip to main content

Η προσκοπική πυρά για τα 50 χρόνια του 6ου Συστήματος Νεάπολης (φωτο)

Η πλατεία Ειρήνης – Ρολόι της Νεάπολης, πλημμύρισε χθες με μικρούς και μεγάλους προσκόπους, σε ένα όμορφο σκηνικό, που είχε στηθεί με σκηνές.

Η προσκοπική πυρά, ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της προσκοπικής ζωής αναβίωσε, το απόγευμα του Σαββάτου, στη Νεάπολη, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του 6ου Συστήματος Προσκόπων.

Από νωρίς η πλατεία Ειρήνης – Ρολόι της Νεάπολης πλημμύρισε με μικρούς και μεγάλους προσκόπους, σε ένα όμορφο σκηνικό, που είχε στηθεί, με σκηνές και σημαίες του Συστήματος.

Υπό την καθοδήγηση του αρχηγού του Συστήματος Άκη Κωστούδη, αρχικά, πραγματοποιήθηκε η υποστολή της σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Προσκόπων Νεάπολης, η οποία συμπληρώνει 25 χρόνια.

Ακολούθησε η επετειακή προσκοπική πυρά, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Ρολόι, παρουσία κόσμου, εκπροσώπων από την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκκλησία, καθώς και προσκόπων από άλλα Συστήματα.

Το 6ο Σύστημα Προσκόπων ιδρύθηκε τον Γενάρη του 1967, με πρώτο αρχηγό τον αείμνηστο Νικόλαο Δούρα και η ίδρυση της Φιλαρμονικής από τον Ιωάννη και Νικόλαο Αντύπα το 1993.

Όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο αρχηγός του Συστήματος Άκης Κωστούδης, «από την ίδρυσή και μετά ακολούθησε μια ανοδική πορεία και εκατοντάδες παιδιά πέρασαν από τις τάξεις των Συστημάτων της Νεάπολης», σημειώνοντας πως συνεχίζεται έως σήμερα να μεταδίδεται το προσκοπικό πνεύμα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και συλλογή τροφίμων φαρμάκων και παιχνιδιών για Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και το Συσσίτιο της Ι. Μ. Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι του δήμου,  ο πάτερ Ελευθέριος από την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων και η Περιφέρεια Προσκόπων Θεσσαλονίκης.