Skip to main content

Η παρουσία του Καραμανλή και του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη προκάλεσε ποικίλα σχόλια καθώς επιλέγει πού θα δώσει το παρών και το δίνει σπανίως.

-Μεγάλη η κινητοποίηση των «γαλάζιων» στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθούν στην εκδήλωση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, όπου το παρών εκτός του τιμώμενου κοσμοναύτη θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Η παρουσία του οποίου προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς επιλέγει πού θα δώσει το παρών και το δίνει σπανίως. Σκεφτείτε ότι ο κ. Καραμανλής δεν παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου που τον αφορά στην Αθήνα και δε θα το κάνει στην εκδήλωση της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν στην εκδήλωση του ετέρου βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου, πριν από λίγες εβδομάδες για τον εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, όμως στην εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη επέλεξε να είναι εκεί. Η αφορμή, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές δεν πείθει ότι είναι και αιτία... Αλλά αυτά θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν οι Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης στις κάλπες λίγο πριν και λίγο μετά την εκδήλωση.

-Νωρίτερα, τους «γαλάζιους» της πόλης απασχολεί η επίσκεψη ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποφάσισε να παραστεί στο γάμο της κόρης του Αντώνη Δούδου, γνωστού φίλου του, Ελένης και την Κυριακή έχει προσκληθεί να παραστεί στη γιορτή των γενεθλίων του εγγονού ενός ακόμη στενού φίλου του, του Κώστα Χαΐτογλου. «Σαμαρικοί» και «καραμανλικοί» μαθαίνουμε ότι δεν συναντώνται σε κάποια από τις εκδηλώσεις, αν και δεν παίρνουμε όρκο, καθώς ακόμη και για τις ανάγκες του κουτσομπολιού, δίνουν το παρών ο ένας στις εκδηλώσεις του άλλου αρκετές φορές. Όσο για τους «μητσοτακικούς», αυτή τη φορά παρατηρητές. Είχαν τα δικά τους πριν από λίγες μέρες όταν στην πόλη ήταν ο νυν πρόεδρος της ΝΔ.

-Έλαμψε δια της απουσίας της η κυβέρνηση και ειδικά τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη θεομηνία και τις καταστροφές που αυτή προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, θα αποζημιώσει κανείς τις επιχειρήσεις της πόλης που έμειναν κλειστές επί δύο μέρες λόγω της πλημμύρας και των επιπτώσεών της (διακοπή νερού και ρεύματος); Θα μου πεις δε χάθηκε καμιά ζωή... Ο μόνος κυβερνητικός που είχε κάτι να πει ήταν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Κι αυτός όμως; Να κηρυχτεί η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Ή του ύψους ή του βάθους...

-Φαγώνονται στην Αθήνα για τη δημιουργία «Λέγκας του Βορρά». Ό,τι ευφάνταστο πουλάει το ανάγουν σε θέμα, που πρέπει να απασχολήσει τον κόσμο. Τι σενάριο κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα δε λέγεται... Θα είχε αξία να δει κάποιος (έστω κι αν προκαλεί κλαυσίγελο) ποιοι διακινούν αυτά τα σενάρια. Όμως πλέον τα έχουν υιοθετήσει όλοι οι Αθηναίοι, οπότε είναι ευκαιρία για όσους ζούμε στη Θεσσαλονίκη να γελάσουμε εμείς μαζί τους. Ή να κλάψουμε. Διότι αυτές οι γελοιότητες, που καλλιεργούνται σε γραφικά συνωμοσιολογικά κέντρα, όμοια με αυτά που θεωρούν ότι είμαστε οι εκλεκτοί του Θεού, είμαστε πιο συντηρητικοί κι από τη βαθιά ψύξη, μας ψεκάζουν και άλλα τέτοια, δημιουργούν μια εικόνα διόλου τιμητική για την περιοχή και για το πολιτικό και μη προσωπικό της. Και στην Αθήνα υπάρχουν ανάλογες καταστάσεις, αλλά επειδή οι εκεί φίλοι μας γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία δεν ασχολούνται καν. Τυχαίο;