Skip to main content

Η καθιέρωση απλής αναλογικής και το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ

Χωρίς κυβέρνηση η Ιταλία, εδώ και 75 μέρες. Αποτέλεσμα ενός πολιτικού συστήματος, παρόμοιου μ’ αυτό που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η έλλειψη στελεχών κύρους, με μεγάλη πολιτική εμβέλεια, οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην καθιέρωση απλής αναλογικής [κάπου να κολλήσει ο ασθενής συνδυασμός του, κι ας διαλυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση] καθώς και υποστήριξη πασοκογενών πολιτικών.

Ταυτόχρονα, οδηγείται το κόμμα στην σοσιαλδημοκρατία, όπου Τσίπρας και Φώφη θα βρίσκονται στην ίδια ομάδα στην Ευρώπη. Από εκεί πηγάζει το φλερτ για αντικατάσταση των ΑΝΕΛ με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, οι ΠΑΣΟΚοι μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάει και η ηγεσία, ο γάμος συντελέσθηκε.

Το φαινόμενο της ασυδοσίας αριστεριστών είναι επανάληψη των συμβάντων κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Επανάστασης. Κράτος δεν υπήρχε, με τους αντιεξουσιαστές της εποχής να αυθαιρετούν, μαζί με κάθε στοιχείο του περιθωρίου, ελλείψει προλεταρίων. Μετά από τρία χρόνια, κι αφού ο Λένιν σταθεροποιήθηκε ξεπαστρεύοντας τους εσωτερικούς του αντιπάλους, τότε τους έβαλε χέρι και επέβαλε στυγερή δικτατορία.

Ρώτησα πριν από καιρό, και δεν πήρα ακόμη απάντηση. Γιατί μιλούν για προλεταριακή επανάσταση, αφού η σύνθεση του πληθυσμού της Ρωσίας ήταν 97% αγρότες, και 3% κρατικοί υπάλληλοι, αξιωματικοί στρατού και αστυνομίας, και κληρικοί. Χωρίς βιομηχανία, φυσικά και δεν υπήρχαν προλετάριοι. Τι έγινε η θεωρία του Μαρξ, ότι «ο καπιταλισμός σαν ώριμο φρούτο θα πέσει στα χέρια των εργατών»;

Χωρίς κυβέρνηση η Ιταλία, εδώ και 75 μέρες. Αποτέλεσμα πολιτικού συστήματος, παρόμοιου μ’ αυτό που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να υπάρχει ακυβερνησία, και να εξαρτάται το πρώτο κόμμα και από την ψήφο της Αριστεράς. Τα πάντα για την καρέκλα, σε βάρος του λαού.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ότι η Ιταλία έχει διοίκηση. Οι αριστούχοι πτυχιούχοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο, όπως και στην Βρετανία. Η ιταλική διοίκηση περισσότερο ελέγχεται από την Μαφία παρά από τα κόμματα. Σκεφθείτε την Ελλάδα, με το Δημόσιο που έχει, χωρίς κυβέρνηση, αποτέλεσμα απλής αναλογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά την λαϊκή ρήση "ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται".

Η εκμετάλλευση των προσφύγων από την Τουρκία. Οι πάνω από 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες συνέβαλαν στην οικονομία της χώρας, ως επενδυτές ή μισθωτοί από την άφιξή τους, ενισχύοντας την τουρκική οικονομία.

Ο αριθμός των εταιρειών που ανήκουν σε Σύρους και καταχωρήθηκαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Γκαζίαντεπ υπερέβη τις 200 χιλιάδες από το 2016 και ότι σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, οι Σύροι αναφέρονται στην οικονομική δραστηριότητα που δημιουργούν οι ξένες εταιρείες και καταλαμβάνουν μερίδιο της τάξης των 25%.

Θαυμάστε τους στίχους του τραγουδιού για τον Ερντογάν, που ακούγεται στις συγκεντρώσεις του: Ιερό ένα χώμα / Ένδοξοι πρόγονοι / Η ιστορία χωρίς εμάς δεν γράφεται / Δεν σταματήσαμε καθόλου / Πάντα συνεχίζουμε στον δρόμο μας / Δεν τελειώνει η αγάπη για την αλληλεγγύη / Με τον ντόπιο και τον εθνικιστή η πατρίδα, / το έθνος χέρι χέρι / Και να έρθουν όλοι / Ο μεγάλος πρόεδρος μαζί σου / Για να φτάσεις στο ταξίδι / Η Τουρκία ξεσηκώνεται / Εμείς το ξέρουμε πραγματικά /Τον Ερντογάν τον αληθινό άντρα / Που έχει γεννηθεί από μια δυνατή μάνα / Ο αληθινός άντρας Ερντογάν / Αυτός που τρομάζει τους τυράννους / Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Αυτός που αγαπάει το έθνος / Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.