Skip to main content

Η υπόθεση Μητρόπουλου και η σοβιετική φαντασίωση του Τσίπρα

Η εξέλιξη της υπόθεσης Μητρόπουλου, η σοβιετική φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα για γιατί δεν «χρειάζεται» πλέον η 17 Νοέμβρη.

Είμαι περίεργος να δω την εξέλιξη της υπόθεσης Μητρόπουλου. Το ξέρετε ότι τον παρακολουθώ από καιρό, δεν έκρυψα ότι δεν έχω καμιά εκτίμηση στην πολιτική του στάση, και διασκεδάζω με τα αεροβατικά κόλπα της πολιτικής πορείας του.

Είχα γράψει ότι το «παρόν» που ανέκραξε κατά την τελευταία ψήφιση του Μνημόνιου, μού είχε δώσει την εντύπωση του «ψιλοεκβιασμού» στον ΣΥΡΙΖΑ, και λόγω της συνεχούς αναφοράς ότι πήρε τους περισσότερους σταυρούς από όλους, αναλογικά.

Μού φάνηκε πως έλεγε στον Τσίπρα «πρόσεξε, θα ζημιώσεις αν δεν με χρησιμοποιήσεις». Κάποιος, πιο καχύποπτος από μένα, ίσως να θεώρησε ότι το «παρόν» είχε σχέση και με την δικαστική υπόθεσή του.

Εχθές, σε όλα τα τηλεπαράθυρα, διαβεβαίωνε πως δεν διανοείται ότι θα βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια σε εκλόγιμη σειρά. Μού έδωσε επίσης την εντύπωση του «ψιλοεκβιασμού» -ή και «χοντρού», αν θέλετε- στέλνοντας μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα εκτεθείτε αν με απορρίψετε, αφού ο λαός πληροφορήθηκε ότι βρίσκομαι πρώτος στην λίστα» (πληροφόρηση από τον ίδιο, δηλαδή).

Γι’ αυτό περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα «τσιμπήσει» η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πιάσει το τέχνασμα, που νομίζω ότι υπάρχει; Μπορεί. Επειδή αιφνιδίως, ο ίδιος ο Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι εχθές πάλι, ακυρώθηκε το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί. Σύμπτωση, που πριν κλείσει η Βουλή, ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας του, σύμπτωση και η ακύρωση του προστίμου, πριν κλείσουν οι συνδυασμοί (κάτι συμπτώσεις…)

Αιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ελληνικό νησί για να εγκαταστήσει πρόσφυγες! «Πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδα». Ευκαιρία, να του πουλήσουμε τα Ίμια. Ούτως ή άλλως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μας αφήνουν να πατήσουμε πόδι εκεί, θεωρώντας το αμφισβητούμενο. Αφού δεν το έχουμε, ας το πουλήσουμε. Ο Αιγύπτιος θα μας αφήνει σίγουρα να το επισκεπτόμαστε. (Μη προλάβει και το πουλήσει η Τουρκία).

Απορία: Ένας πολίτης του Πακιστάν, δεν μπορεί να βγάλει βίζα για τουρισμό στην Γερμανία; Πόσο κοστίζει μια βίζα; Σίγουρα λιγότερα από 2-3 χιλιάδες δολάρια που δίνει στον Τούρκο δουλέμπορο. Κι αντί να σκυλοπνίγεται στα νερά του Αιγαίου, βρίσκεται σε λίγες ώρες αεροπορικώς στο Βερολίνο. [Τι δεν καταλαβαίνω;]

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν την "17 Νοέμβρη" από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν χρειάζεται πλέον. Η δουλειά γίνεται με πιο σύγχρονες μεθόδους. Πιο άγριες αλλά πιο καταλυτικές. Πού χωράει ο Ξηρός στα νέα κόλπα;

Κι ενώ όλοι περιμέναμε, ότι με την αποχώρηση των Λαφαζαναίων, ο Τσίπρας θα το πήγαινε πιο σοσιαλδημοκρατικά, φαίνεται ότι είναι ισχυρή η σοβιετική φαντασίωση του πρώην πρωθυπουργού, και δεν αποβάλλεται. Εξακολουθεί να απευθύνεται στους αριστερούς του ΠΑΣΟΚ που τον πλαισίωσαν, για να μη του φύγουν, και αδιαφορεί για την μεγάλη δεξαμενή της κεντροαριστεράς. Αν ο σοβιετισμός σου γίνει βίωμα, δεν τον αποβάλλεις εύκολα.

Για να μη ξεχνάμε: Τσίπρας: - «Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα! Έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε - Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω» (5.2.2015)

Καλλισθένης