Skip to main content

Η Fraport «έπιασε» το... ελληνικό κλίμα και κινείται έξυπνα

Το ξεκίνημα της Fraport Hellas με άνοιγμα προς την ΥΠΑ για συνεργασία και το μεγάλο στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει.

Με μεγάλα όνειρα και προσδοκίες ξεκινά τη λειτουργία της η Fraport Hellas, θυγατρική της ομώνυμης γερμανικής, που θα «τρέξει» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, που προσφάτως ιδιωτικοποιήθηκαν. Κι επειδή «έπιασε» γρήγορα και το ...κλίμα, στέλνει προσκλητήριο συνεργασίας σε όλους τους σημερινούς εργαζομένους σε αυτά, τονίζοντας ότι «τους θέλει δίπλα της». Έξυπνη κίνηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το συνδικάτο της, όπου επίσης απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας. Κι αυτό γιατί μια ενδεχόμενη απεργία, θα μπορούσε να τινάξει την επένδυση «στον αέρα». Κι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν σε αυτή τη φάση οι Γερμανοί.

Το στοίχημα που αναλαμβάνεται από την πλευρά τους, σε αυτή τη φάση, είναι μεγάλο και θέλουν να το κερδίσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που φρόντισαν να κατεβάσουν πολύ τους τόνους από τη στιγμή που κέρδισαν τον σχετικό διαγωνισμό. Φρόντισαν επίσης να επισκεφθούν όλα τα αεροδρόμια που πέρασαν στο χαρτοφυλάκιο τους, να συναντηθούν με τους τοπικούς φορείς και να συνάψουν όσο το δυνατόν πιο στενές σχέσεις με όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους με το project. Το πιθανότερο είναι πως στο τέλος θα κάνουν focus στα πιο εμπορικά από τα αεροδρόμια που απέκτησαν, όμως, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, υποστηρίζουν ότι θέλουν μια αμοιβαία κερδοφόρα σχέση. Αμεσα θα φανεί και αν το εννοούν...