Skip to main content

Έρχονται διοικητικές εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες

Καμία συζήτηση στην ΕΚΤ για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης - Ποιες εξελίξεις αναμένονται στον ελληνικό τράπεζικό κλάδο.

Για την επιστροφή του waiver στις ελληνικές τράπεζες, σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, από νωρίς. Ως γνωστόν, επιβεβαιωθήκαμε εδώ και μέρες. Τώρα, θα προσθέσουμε τα εξής:

α) δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία συζήτηση για ένταξη της Ελλάδας στο QE, σε επίπεδο Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τουλάχιστον, όπως μας ενημερώνουν αρμοδίως από τη Φρανκφούρτη, σχολιάζοντας ό,τι «ακούγεται» στην Αθήνα

β) δεν υπάρχει καν προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα χαλάρωσης, αν δεν βρεθεί μια λύση για το θέμα του χρέους.

Αντιθέτως, εξελίξεις θα έχουμε από τον τραπεζικό κλάδο. Εκεί λοιπόν, όπως όλα δείχνουν πάμε σε μικρή παράταση ως προς την τοποθέτηση των νέων επικεφαλής στις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Επειδή η αξιολόγηση αργεί λίγο (σσ και πολλές υποψηφιότητες «καίγονται» στο παρασκήνιο), οι πιο πολλές από τις ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούλιο.

Η αρχή πάντως έγινε χθες από την Τράπεζα Αττικής, με τις ανακοινώσεις που έγιναν να μην προκαλούν καμία ιδιαίτερη εντύπωση. Ο λόγος αφορά στο γεγονός ότι η προηγούμενη διοικητική πυραμίδα αποχώρησε ολοσχερώς...