Skip to main content

Ο... δεξιός Καλογρίτσας και οι φυτευτοί της κυβέρνησης στους δήμους

Ο... δεξιός Καλογρίτσας, ο τσέλιγκας των Ηνωμένων Πολτειων και η αντίδραση Μπουτάρη - Καμίνη για τους φυτευτούς της κυβέρνησης στους δήμους.

Τον έκαψε ο Ν. Παππάς τον Καλογρίτσα του «ηθικού πλεονεκτήματος». Μια χαρά έπαιρνε ο άνθρωπος τα δημόσια έργα του, με τα εκατομμυριάκια να πέφτουνε, κανείς δεν τον έλεγχε, τώρα άρχισαν τα δύσκολα, μέχρι και φοροδιαφυγή βρέθηκε. Πώς να εμφανιστεί τώρα με το ζεστό χρήμα για να γίνει «οριστικός υπερθεματιστής»; Το χορταράκι από τον βοσκότοπο μάλλον δεν αρκεί.

Και πού να βρει άλλα επιχειρήματα ο Ν. Παππάς για να τον υπερασπιστεί; Εκτός κι αν διαπιστωθεί ότι ο Καλογρίτσας είναι στην πραγματικότητα δεξιός, και τον έστειλε η Ν.Δ. με παραλλαγή αριστερού για προβοκάτσια. Όλα να τα περιμένεις Νίκο μου, απ’ αυτούς τους δεξιούς, που δεν έχουν «ηθικό πλεονέκτημα» όπως εσείς.

Κι άλλη αθλήτριά μας διαπιστώνει η ΔΟΕ ότι ήταν ντοπαρισμένη στο Πεκίνο. Ο δικηγόρος της δηλώνει ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά της. Όμως, όλοι τα ίδια λένε, όταν συλλαμβάνονται για μαϊμουνιές. Μακάρι, αυτήν την φορά, να έγινε λάθος.

Όμως αναρωτιέμαι, όλοι όσοι έχουν συλληφθεί αγωνιζόμενοι χαπακωμένοι, τι επιπτώσεις έχουν στο Ελλαδιστάν; Μπήκαν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, άλλοι προσλήφθηκαν στο Δημόσιο και μάλιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις, το χρήμα έπεφτε μπόλικο… Έστησαν καριέρες δηλαδή, κι εκτός από αυτούς οι προπονητές τους, οι παράγοντες, υπουργοί αθλητισμού που κορδωμένοι μας έλεγαν πως χάρη στην διοίκησή τους έχει επιτυχίες ο αθλητισμός μας. Εξακολουθούν ακόμη να διατηρούν τα οφέλη από τα χαπάκωμα. [Αλήθεια, γιατί δεν παίρνουν τα μετάλλια απευθείας οι φαρμακευτικές εταιρίες;]

Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές στις ΗΠΑ; Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Υπάρχουν δύο στάνες με δύο βοσκούς να μαλώνουν μεταξύ τους, αλλά έχουν τον ίδιο τσέλιγκα. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αυτός επιλέγει τους βοσκούς κι αυτοί εκτελούν. Έχει για μας καμιά σημασία, αν επικρατήσει το λόμπι των εξοπλισμών, ή το λόμπι των πετρελαιάδων; Εμείς πάλι προτεκτοράτο θα ήμαστε.

Όταν ο λαός διαμαρτύρεται έντονα, ο ηγέτης θα βρει τρόπους να τον καθησυχάσει. Όταν όμως αρχίζουν οι ειρωνείες, και τον «παίρνουν στο ψιλό», τότε δεν ξανασηκώνεται. Και όσο γελούν μαζί του, τόσο εκνευρίζεται και δείχνει το αντιδημοκρατικό πρόσωπό του, που έκρυβε με επιμέλεια.

Είδαμε την αυταρχικότητα της Αριστεράς στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, όταν απάντησε στην δημοσιογράφο, που τον ενόχλησε η ερώτησή της. Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι «έξις δευτέρα φύσις». Πες-πες ψέματα, σού γίνεται γονιδιακό το χαρακτηριστικό, και δυσκολεύεσαι να πεις την αλήθεια. Κι όταν σε πιάσουν, τάχεις χαμένα.

Υπάρχει ακόμη αμφιβολία ότι αντιπαθούν την δημοκρατία; Οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι η εμφύτευση Γενικών Γραμματέων στους δήμους, μέσω διορισμού τους από την κυβέρνηση, αποτελεί νόθευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών. Τουλάχιστον ο Ερντογάν το έκανε πιο καθαρά. Έδιωξε 28 εκλεγμένους δημάρχους και διόρισε δικούς του. Απλά, πράγματα.

Αντί να μας οδηγούν στην Σοβιετία, ας δουν την σύγχρονη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε οι αυτοαπασχολούμενοι πολίτες να απαλλαχτούν για δύο χρόνια από την καταβολή φόρων και εισφορών, για τόνωση της επιχειρηματικότητάς τους.