Skip to main content

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα εμποδίσει και άλλη υποχώρηση

Την ιστορία δεν την γράφουν οι νουνεχείς και καλοβαλμένοι αλλά οι ξεροκέφαλοι - Προσπαθώ να καταλάβω σε τι ωφέλησαν τον τόπο οι συμβουλές των νουνεχών

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι τα εξωθεσμικά και εξωχώρια κέντρα αποφάσεων θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχει το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει μετ’ ευκολίας η παραχώρηση στους Σκοπιανούς όλων όσα ζητούν επί χρόνια. Δεν αποκλείω ούτε τις προβοκάτσιες, με δημιουργία εντάσεων εντός του συγκεντρωμένου πλήθους.

Αυτό συνάγεται από την επιμονή και την κινητοποίηση πολλών, από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι μεμονωμένων αναγνωρίσιμων πολιτών. Δεν πείθουν όμως, επειδή όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν είναι έωλα, χιλιοειπωμένα, και δεν αγγίζουν ούτε την λογική, ούτε φυσικά την ψυχή των Ελλήνων.

Κατ’ αρχάς, όσοι υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για λύση του ζητήματος, που δεν θα βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, έπρεπε οι ίδιοι να οργανώσουν Συλλαλητήρια, προκειμένου να έχουν στην φαρέτρα τους ισχυρά επιχειρήματα, ώστε να μη ενδώσουν στις πιέσεις, επειδή ο ελληνικός λαός έχει ξεσηκωθεί και θα υπάρξουν με βεβαιότητα αναταραχές στην πολιτική ζωή της χώρας.

Να πράξουν δηλαδή αυτό που πράττουν οι άγνωστοι χρηματοδότες δήθεν οικολόγων, που τους βάζουν να διαδηλώνουν ώστε να αποτύχουν επενδύσεις, που θα ωφελήσουν μεν τον ελληνικό λαό, αλλά θα βλάψουν τα συμφέροντα των μυστήριων χρηματοδοτών.

Η αλήθεια είναι, ότι με εντυπωσιάζει η πενία των επιχειρημάτων κατά του Συλλαλητηρίου. Λέγουν πολλοί, ότι όχι μόνο δεν βοήθησαν τα συλλαλητήρια του 1992, αλλά έβλαψαν. Τα συλλαλητήρια φταίνε που δεν λύθηκε το πρόβλημα, και όχι η αβελτηρία των Ελλήνων πολιτικών, που δεν αξιοποίησαν επ’ ουδενί όσες ευκαιρίες παρουσιάστηκαν;

Φαίνεται δε, πως οι φέροντες αυτό και παρόμοια επιχειρήματα, δεν πρέπει να έχουν ενσκύψει στα σοβαρά στο πρόβλημα. Και τούτο διότι, μιλούν για Μακεδονικό πρόβλημα. Ποιο σοβαρό πρόβλημα έχει η Μακεδονία και θέλει να το επιλύσει; Τα Σκόπια έχουν πρόβλημα, άρα το πρόβλημα είναι Σκοπιανό. Εκτός κι αν ήδη έχουν ονομάσει τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία, γι’ αυτό και μιλούν για μακεδονικό πρόβλημα. Και μόνον αυτό, θα ήταν αρκετό για να απορριφθεί κάθε άλλο επιχείρημα των "νουνεχών"!

Ένιοι αυτών, έφθασαν στην αθλιότητα να ταυτίσουν τους υποστηρικτές του Συλλαλητηρίου με ακραίους φορείς, προς δυσφήμιση, λησμονούντες οι άμοιροι ότι οι δικές τους θέσεις ταυτίζονται πλήρως μ’ αυτές των επαγγελλομένων τους αντιεξουσιαστές.

Υπενθυμίζω ότι την ιστορία δεν την γράφουν οι νουνεχείς και καλοβαλμένοι, αλλά οι ξεροκέφαλοι. Και προσπαθώ να καταλάβω σε τι ωφέλησαν τον τόπο οι συμβουλές των νουνεχών που εμφανίστηκαν πάλι στην επικαιρότητα.

Είναι οι νουνεχείς του "ναι" στο Σχέδιο Ανάν; Που δυστυχώς ποτέ δεν μάθαμε ποιοι καρπώθηκαν τα μυθώδη ποσά που διατέθηκαν για την υποστήριξη του βρετανικού ανθελληνικού σχεδίου, όπως είχε αποκαλύψει ο Τύπος;

Είναι οι ίδιοι νουνεχείς που μας υποχρέωσαν να καταπιούμε την υπερηφάνειά μας, όταν επιχείρησαν να μας πείσουν ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας, κι από τότε θέλουμε διαβατήριο για να επισκεφτούμε κάποια ελληνικά νησιά;

Και είναι οι ίδιοι νουνεχείς που προτιμούσαν στα τέλη του 19ου αιώνα να μη χαλάσουν το βόλεμά τους, υποστηρίζοντας «την πτωχήν πλην τιμίαν Ελλάδα», ώσπου εμφανίστηκε ο πατριώτης Ίων Δραγούμης να τους πετάξει κατάμουτρα «Σώστε την Μακεδονία, και η Μακεδονία θα μας σώσει»;

Είναι σίγουρα, αυτοί οι νουνεχείς για τους οποίους έγραψε ο προφήτης του Ελληνισμού Περικλής Γιαννόπουλος: «Όσοι σκιάζονται να σκεφθούν ελεύθερα, όσοι φοβούνται να σταθούν ορθοί, ας μείνουν βυθισμένοι στο ροχαλητό τους. Αυτοί δεν μπορούν να προσφέρουν».

 

ΥΓ. Ο Ίων Δραγούμης έγραψε για τον Π. Γιαννόπουλο: «...μου φάνηκε σαν τον βοριά τον παγωμένο που μανιασμένος σαρώνει τους βρόμικους από μικρόβια αέρηδες και από κάθε βρόμα ή σκουπίδι καθαρίζει τον κόσμο».