Skip to main content

Η επίθεση στο Μόναχο «σχεδιαζόταν εδώ και έναν χρόνο»

Το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση ο γερμανοϊρανός είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο - Δεν ήταν συμμαθητές του τα θύματα.

Αποδείξεις ότι ο 18χρονος μακελάρης του Μονάχου  Αλί Νταβίντ Σονμπόλι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και έναν χρόνο, εντόπισαν στο σπίτι του οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση ο γερμανοϊρανός είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο δεν ήταν συμμαθητές του μακελάρη.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 18χρονος έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για ψυχικές διαταραχές, ενώ αποκάλυψε ότι ο δράστης έγραψε το δικό του μανιφέστο, το οποίο εξετάζουν οι αρχές.

 

Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι ο Σονμπόλι είχε επισκεφθεί τη γερμανική πόλη Βίνεντεν, όπου είχε γίνει ένοπλη επίθεση σε σχολείο, προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες.

Μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί γιατί ο δράστης, o οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, επέλεξε να «χτυπήσει» στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι τώρα να ανακριθούν οι γονείς του. Παράλληλα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι ο 18χρονος στόχευε συγκεκριμένους ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ.